Jag provade isört förra året. Det funkade jättebra och var relativt lättodlat

Krispigheten kan man i alla fall inte klaga på och det är definitivt inte beskt.
Sallat och cikoria är jag så dålig på att vattna att jag snart ger upp på allt annat än black seeded simpson. Den är det enda jag har odlat som inte blev beskt när man vattnade för lite.
Kryddkrasse (finns hos runåbergs) tycker jag är gott. Om du inte plockar bort stänglarna när de går upp i blom kommer du aldrig mer att lida brist på kryddkrasse. Jag fick t.o.m. upp plantor i andra änden av trädgården året efter (förmodligen spreds fröer med halvfärdig kompost, men ändå). Man kan skörda väldigt mycket frö också, om man vill kunna så lite mer kontrollerat.
Sen satsar jag på ärter, både sockerärter och spritärt, rädisbaljor (finns en rädissort för just detta), majrovor (purple top white globe var bra), spenat och salladslök (white lisbon t.ex.). Blir väldigt bra råkost av alla dessa sorter, och när man ledsnar på råkosten kan man woka dem i stället.