Jag gör aldrig vanliga pannkakor med sedan jag började med dessa nedan. De blir frasigare och godare, men framför allt håller man sig mätt på dessa länge, man blir proppmätt på 2 stycken. Steks i smör på ganska hög värme.
Receptet ger cirka fyra pannkakor, men går lätt att fördubbla.
0,5 dl vetemjöl 0,75 dl grahamsmjöl en full näve vetekli en full näve havregryn en stor färsk fint riven morot (eller 2 små) 3 dl mjölk 3 ägg 1/2 tesked salt
Allt blandas som vanligt, man får röra noga med visp så inga klumpar återstår, och sedan vispa upp smeten ordentligt innan man häller i pannan så att morötterna kommer med, de sjunker ju annars till botten.
Om smeten blir för styv kan man behöva hälla i kanske 0,2 dl mjölk till. Om smeten blir för lös och går sönder lätt är det bara att ha i ett ägg till.
Kan med fördel ätas med svampstuvning med dill. Mums mums!
Redigerat av sanakan: 17-02-2008, 11:20
--------------------
♥ Fågelholkar i holkbloggen ♣ Nyutbildad trädgårdsmästare! ♠ Drömmer om trädgård
|