Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chili con carne, mitt älsklingsrecept
          LadyG
          Inlägg 10-01-2008, 11:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Vita bönor
          4dl vita bönor (cirka 300g)
          1l vatten till kokning
          1 gul lök
          3-4 vitlöksklyftor
          1 lagerblad
          1 tsk Salt

          Lägg bönorna i blöt i kallt vatten och förvara kallt i minst 8 timmar. Slå av blötläggningsvattnet. Häll bönor, vatten och det andra i kokgrytan och koka bönorna mjuka, det tar cirka en och en halv timme om det är medelstora bönor.

          Chili con carne
          1 sats vita bönor (se ovan)
          400g nötfärs eller finstrimlat kött
          2 msk smör eller olja
          4 hackade gula lökar
          4-6 vitlöksklyftor
          2 tsk salt
          4 röda chilifrukter (finhackade)
          2 burkar krossade tomater (800g)
          1 tärning buljong
          4dl vatten
          2 röda paprikor
          2 gula paprikor
          (ev en skvätt tabasco om det är dålig fart på chilin)

          Bryn köttet i smör eller olja och finfördela det. Tillsätt lök och vitlök och rör om. Krydda med salt, chili och rör om. Slå på tomater, buljong och vatten. Blanda och låt koka i cirka 20 minuter. Blanda i bönorna och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt paprikan och puttra färdigt i 5 minuter.

          Servera med generösa skivor vitt lantbröd.

          Man kan byta vita bönor mot t ex kidneybönor eller vad man nu tycker om, eller blanda friskt för att få en färgglad chili con carne. Det går t o m att använda burkbönor, även om jag föredrar smaken på de egenkokade. Oftast gör jag dubbel sats så att det blir mycket chili i 10-litersgrytan, på det viset får jag portioner över som jag kan frysa in också. Lätt att tina och värma om man har bråttom med middagen!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Tobias80
          Inlägg 24-02-2008, 11:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          19-01-2005
          Medlem nr: 4 892



          Här är en favorit.. Texas Chili con carne

          600g högrev i små bitar
          150g strimlad bacon
          3 hackade lökar
          2 hackade vitlöksklyftor
          2 tärnade röda paprikor
          2 flaskor mörkt öl
          2 msk finhackad jalapeno
          1 msk chipotle paste
          1 nypa mald kanel
          1 tsk spiskummin
          1 msk oregano
          matolja
          salt

          Bryn kött o bacon i olja. Tillsätt lök, vitlök och paprika och fräs på låg värmet tills löken mjuknat. Häll på öl och låt koka upp. Skumma av och tillsätt resten av ingredienserna utom oreganon. Låt grytan småputtra under lock 2-2,5 timmar och tillsätt oregano mot slutet.
          Servera gärna med ris, tortillabröd och andra tacotillbehör.


          --------------------
          MVH//Tobbe
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          LadyG   Chili con carne   10-01-2008, 11:16
          skogstroll   Jag kan bara rekommendera det här receptet, fast m...   10-01-2008, 11:57
          LadyG   Jag kan bara rekommendera det här receptet, fast m...   10-01-2008, 12:53
          Markus_H   Jag kan bara rekommendera det här receptet, fast m...   10-01-2008, 13:15
          LadyG   Tycker ofta det är dåligt styrka på affärernas chi...   10-01-2008, 13:17
          Lottiz   Nämen, så här ska riktig chili ätas! Stek lök...   18-02-2008, 13:03
          LadyG   Trevlig anrättning, men chili? Nix. Det ska vara b...   18-02-2008, 13:53
          KURT   Oavsett ingredienser så blir det oftast godare om ...   18-02-2008, 14:21
          LadyG   Det kanske är därför chili con carne alltid är god...   18-02-2008, 14:24
          KURT   Det kanske är därför chili con carne alltid är god...   20-02-2008, 12:50
          LadyG   Just det, och det gäller de flesta former av gryto...   24-02-2008, 08:22
          Bettis   Låter väldigt gott, hur många personer är receptet...   18-02-2008, 14:36
          LadyG   Låter väldigt gott, hur många personer är receptet...   18-02-2008, 14:42
          skogstroll   Finns det nåt som kan passa till chili för den env...   20-02-2008, 12:17
          estet   Har alltid ätit ris till chili.   20-02-2008, 12:46
          skogstroll   Idag blir det då alltså chili :) slurrp   20-02-2008, 16:27
          skogstroll   ja det blev ju riktigt gott, trots köttfärsen. Ram...   24-02-2008, 08:26
          Åsa, mälardalen zon 2   Ingen mer än jag som brukar ha ner kaffe och chokl...   24-02-2008, 09:50
          smuleborg   Chili på mitt sätt, busenkelt och utan konstighete...   27-09-2009, 23:00


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 21:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon