Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Baconlindade färsjärpar, jättegoda och enkla
          elleave
          Inlägg 22-02-2008, 18:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          500 g bland eller nötfärs
          ½ dl ströbröd eller en rejäl vit brödskiva
          1 dl mjölk
          2 scharlottenlökar
          1 vitlöksklyfta
          2 ägg
          salt och peppar
          1 pkt bacon, 140g

          Sätt på ugnen på 225 grader.
          Blanda ströbröd eller färsk smulat kantskuret bröd och mjölk.
          Låt svälla 5 min.
          Finhacka löken och riv vitlöken.
          Rör ner äggen i ströbrödet tillsammans med lök och vitlök.
          Rör färsen med salt och peppar och blanda ner i äggblandningen.
          Forma färsen till avlånga bullar och linda en baconskiva runt om.
          Lägg dem i en smord ugnssäker form och sätt in i ugnen.
          Stek i ca 20 min.

          Servera med (klyft) potatis, någon grönsak och kall eller varm sås.


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eleena
          Inlägg 26-02-2008, 14:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 90
          Medlem sedan:
          08-04-2007
          Medlem nr: 9 680



          Kan inte låta bli att bidra med ett liknande, dock köttbullerecept...

          ca 500 g blandfärs
          1 pkt bacon
          1 tsk salt
          vitpeppar
          1 ägg, ströbröd, mjölk (som vanligt till köttbullar)

          Blanda ihop ägg ströbröd och mjölk i vanlig ordning.

          Hacka baconet så mycket det går, är lättast om baconet är halvfruset. Stek upp hacket utan att det blir knaprigt, lättast om man vispar runt i det med en vanlig visp.

          Blanda stekt baconhack i köttfärsen, rulla ut till köttbullar och stek som vanligt! Blir verkligt goda köttbullar!
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 06:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon