Succetårta
Tårtbottnar: 100 g mandel 4 äggvitor 125g (ca 1½ dl) strösocker
Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd i mandel och socker. Fördela smeten på två smorda och mjölade bakplåtspapper. (bred ut till två tunna bottnar)
Grädda i 175 gr i ca 20 minuter.
Smörkräm: 100 g (1,2 dl) strösocker 1 dl mjölk (röd eller fetare) 4 äggulor 150 g äkta smör (normalsaltat)
Ställ fram smöret- så att det får rumstemperatur. Sjud (koka inte!!!!) äggulor, socker och mjölk tills den tjocknar. När cremen kallnat och har samma temperatur som smöret blandas dessa ihop. Börja med att röra smöret och sedan i med äggsmeten lite i taget! Lägg cremen mellan bottnarna och spritsa lite tjusigt ovanpå!!!! Garnera med rostad hel mandel och gärna lite vindruvor!
--------------------
Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
|