Andra varianter kan vara.
Fräst och kryddad köttfärs enligt egen smak som läggs i gratängform. Ha på potatismos (helst hemgjort, men färdigt funkar det med) blandat med ost över köttfärsen, gratinera i ugn. Alt. kan man byta ut potatismoset mot polenta med ost och örtkryddor i.
Vill man göra ett vegetariskt alternativ vilket är billigare kan man byta ut köttfärsen mot ex. fint skurna el. rivna grönsaker som man fräst och kryddat. Exempelvis olika rotsaker är ju ofta billigt + man kan även blanda ner lite linser el. bönor i de frästa grönsakerna även det är billigt och mättar bra..
En annan sak som är lätt är att koka pasta och blanda med ex. kokt broccoli (går bra att använda tinad broccoli från frysen), ha ner i gratängform. Öppna burkar med fiskbullar av önskad smak (alt köp fiskbullar i buljong och gör egen sås det brukar bli godast, man kan ladda upp med fiskbulleburkar då butikerna har erbjudanden), skopa ut fiskbullarna ovanpå pastan, strössla på ost och gratinera.
Ytterligare ett alternativ är: Stycka upp en kyckling i mindre bitar och lägg i smord stor ugnsform el långpanna. Lägg dit rotsaker i lämpliga bitar (ex. potatis, morötter, gulbetor, palsternacka etc)= ju större bitar kyckling desto större bitar av rotsakerna, även lök brukar vara gott att trycka mer i ugnsformen. Ha på lite flytande margarin + kryddor. Och tillaga i ugn tills kyckling + rotsaker är färdiga. Vill man kan man pilla dit grönsaker som inte behöver vara i ugnen så länge mot slutet ex. paprika, tomat, skivor av squash/zucchini.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|