Visst hade det inte i huvudet bara men här kommer det
Portioner: 4-6
1 gul lök
2 msk smör
2 kg potatis
400 g skivad, rimmad lax
1 dl hackad dill
4 ägg
4 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175°C. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smöret och låt svalna.
2. Skala och koka potatisen. Låt svalna. Skär i ca ½ cm tjocka skivor.
3. Täck en smord ugnsäker form (ca 30 x 24 cm) med potatis. Lägg på lax, dill och lök. Täck med ett lager till med potatis, lax, hackad dill och lök. Avsluta med ett lager potatis.
4. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen. Grädda laxpuddingen i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
5. Ta ut laxpuddingen och låt den vila en stund före servering.
Serveras med skirat smör (kan såklart uteslutas)
Tips!
Gratinera hårt tunnbröd med riven lagrad kryddost och servera till laxpuddingen som ett frasigt tillbehör.