Kräftstjärtstårta!
Var på kalas med stalltjejerna för någon månad sedan och Eva bjöd på
http://www.ica.se/FrontServlet?state=recep...19673&frm=1 men hade bytt ut matjesillen mot kokta ägg och kräftstjärtar och det var mums fillibabba!
Har något liknade från ICA som jag har gjort till nyår, typ "räksmörgåstårtssnittar":
Korrekt namn är: Räkbakelser
4 port. Tid ca 45 min.
12 skivor formfranska
500 gr räkor med skal
2 ågg
2 dl gräddfil
1/2 dl lättmajonäs
2 krm salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk finhackad rödlök
1 1/2 dl hackad dill
Garnering:
50-100 gr löj- eller stenbitsrom
4 citronskivor
dillkvistar
1) Ta ut 12 st 7 cm rundlar ur bröden, med tex ett glas
2) Skala räkorna. Hacka alla utom 12 (för garneringen).
3) Hårdkoka och hacka äggen
4) Blanda gräddfil och majjo. Smaka av med salt och peppar. Spara 1/4 av röran. Blanda resten med lök, räkor och ägg.
5) Fördelar räkröran på bröden och lägg ihop bröden tre och tre.
6) Bre på resterande röra runt om och tryck fast dillen.
7) Garnera med kvarvarande räkor, rom, citron och dillkvistar.
Himla gott och festligt, men jag skulle nog ta mindre bröd nästa gg, för det blir himla mastigt om det är på en buffé!
/Mica
Redigerat av Mica548: 18-03-2008, 01:04