CITAT (Aqvakul @ 19-03-2008, 13:30)

lammstek och någon slags kvargefterrätt från Estland (glömt vad den heter)
När du pratar om kvargefterätt kommer jag osökt att tänka på:
Paschka
Koka upp 3 liter mjölk och tillsätt 1 liter filmjölk. Låt stå några minuter - mjölken skär sej och du kan ösa upp ostmassan, det ska bli ca 6 hg.
Arbeta ihop 150 g rumstempererat smör och 2 dl socker. Blanda ner 2 äggulor och rör så att smeten blir jämn. Tillsätt ostmassan, 1 hg hackad sötmandel, 1 ½ dl gräddfil, 1 tsk vaniljsocker, rivet skal av 1 citron och till sist en påse suckat.
Packa ner ostmassan i en skål (klä den gärna med plast för att lättare kunna lossa formen) och låt den stå svalt (minst) ett dygn.
(För att göra det lite lättare för sej kan man använda färdig ostmassa.)Det var länge sen jag gjorde Paschka, måste jag nog testa nån gång igen.