Den här älskar jag!
Fransk potatissallad
800-1000g fast potatis eller färsk potatis (gärna pyttesmå nypotatis med skalet kvar) 1 stor röd paprika 1 purjolök ca 1½ dl olivolja 2-3 msk balsamvinäger 3-4 msk dijonsenap (fast jag använder slotts mild och söt i glas) 2 msk timjan salt nymalen svartpeppar 5 msk kapris 1 knippe färsk gräslök
Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten så den blir mjuk men har lite tuggmotstånd kvar. Hacka paprikan i små bitar, strimla purjolöken fint. Kör olivolja, balsamvinäger, senap och timjan i mixer till en fyllig dressing. Smaka av med salt och peppar. Lägg den varma potatisen på ett serveringsfat och häll på dressingen. blanda väl och strö över kapris och finhackad gräslök.
Ojdå, du ville ha den kall, den här är ju tänkt att ätas varm... fast den är god kall åxå tycker jag.
--------------------
Stolt HBT-kompis
|