Jahaaa...
nu fattar jag vinken.
Jo förstår du... *host* ... jag äter
örtplättar till frukost.
Smet:
3 ägg
en halv näve socker
en kupad handflata salt
ca 1 tsk bakpulver
varva sedan med mjölk och mjöl så att du får en lagom go', tjock smet i den mängd du vill ha - jag brukar dra runt 1,5 liter mjölk, men jag älskar allt vad pannkakor och plättar heter.
Örtblandning:
Timjan, citronmeliss, mynta, svart vinbärsblad, persilja och gräslök.
Finklipp alltsammans med sax i en bunke, dofta och smaka så att det inte smakar konstigt (för mycket av en sort)
Häll i örtblandningen i smeten och stek i plättlagg i olivolja.
Ps. Det är svårt att skriva med fingrarna korsade, för jag är en mackmarodör till frukost egentligen. Kaffe, mackor och ett kokt ägg, sedan är jag redo att anfalla världen. Plättarna var supergoda idag, och jag tror faktiskt jag ska gå och hämta några överblivna att mumsa på nu