Eller en riktigt smaskig och inte så söt chokladtryffeltårta! Busenkelt:
Kakan: Smält 150 gram smör i en stor kastrull, ta av från spisen. Blanda i 3 dl socker, 1 dl kakao och 2 tsk vaniljsocker. Tillsätt 2 ägg, ett i taget och rör ordentligt. Ha i 2 dl mjöl och rör tills det blir en jämn smet. Grädda i 20 min i en smord och bröad springform med löstagbara kanter, 175 grader.
Tryffel: Värm 1½ dl grädde och 2 msk smör. Låt det koka upp och ta av från plattan. Blanda i 200 g mörk choklad och rör tills chokladen smälter och det blir en jämn kräm. Chokladen kan varieras med 100 g ljus + 100 g mörk, eller någon choklad med mint eller crisp. Jag tycker det blir bäst med 70%-ig mörk choklad. Det blir inte så sötsliskigt då!
När kakan svalnat lite brer man på den avsvalnade tryffeln och låter allt stelna. Förvaras helt i kylskåp. Det är gott att värma en bit i micron några sekunder och servera med glass!
--------------------
Mvh MariaÖrebro ___________________________________________________
"No day but today!" Jonathan Larson
|