Hittade ett till från Matklubben:
Ingredienser 2 dl vetemjöl 3/4 dl nästan kokande vatten 4 msk olja socker efter tycke & smak
Gör så här Blanda vetemjöl och vatten till en ganska fast deg. Tillsätt mer vatten eller mjöl om det behövs. Låt degen vila en timme. Rulla sedan ut den till en 32 cm lång rulle som skärs i 32 bitar. Platta ut varje degbit till en rund kaka, ca 5 cm i diameter. Fördela 1 tsk olja på 16 kakor och lägg de återstående 16 kakorna ovanpå dessa. Kavla eller tryck (i Thailand "slår" man ut dom mot en rostfri bänk) ut dubbelkakorna tills de blir ca 12-15 cm i diameter. Stek pannkakorna på låg värme i en stekpanna/wok, smord med olja i ca 1 1/2 minut på varje sida. Fill med banan & kondenserad mjölk (sött & klibbigt)
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|