Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Smidigt formbröd?
          Grå
          Inlägg 24-03-2008, 19:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Finns det någon här som har ett recept på smidigt formbröd som inte behöver knådas?
          Jag är inte alltid på humör för att kladda med degar, så det skulle vara smidigt med ett brödrecept som i princip rörs ihop och "hälls" i brödformen...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Rosmarin
          Inlägg 04-04-2008, 11:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Detta är ett underbart bröd som inte gräddas i form men med ett minimum av arbete och ALLA som jag hittills har bjudit på detta bröd har blivit jätteförtjusta i det. Receptet kommer från en väninna som driver restaurang och hon bakar det varje dag, annars klagar stamgästerna!!!

          OLIVBRÖD:
          16 dl vetemjöl
          1-2 tsk salt
          1 påse torrjäst (=motsvarande 50 gram färsk jäst)
          1.5 dl hackade urkärnade svarta oliver
          c:a 8 dl 45° varmt vatten
          1 msk olivolja till plåten

          Blanda mjöl, salt torrjäst och oliver i en STOR skål. Arbeta in vattnet.
          Täck över och låt stå över natten i kylskåpet.
          Sätt ugnen på 250° och ställ in en liten skål vatten i ugnen så att vattenånga bildas.
          Olja en plåt och häll ut degen.
          Grädda längst ner i ugnen i c:a 30 minuter, sänk därefter temperaturen till 125° och grädda i c:a 20 minuter till.

          Man kan ju byta ut oliverna mot något annat om man vill, t.ex soltorkare tomater, ost eller nötter...


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 21:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon