Här kommer ett recept på "Camillas Limpor" som jag gillar skarpt.
Saftigt och gott bröd!
Observera att det INTE blir någon deg utan snarare en "kletig smet".
1/2 liter filmjölk
2 1/2 dl russin
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
11 dl rågsikt
2 dl sirap
I stället för russin har jag ibland tagit ca 2 dl morötter + lite russin. Blåbär hällde jag i någon gång också. Ta vad ni har lust med.
Blanda ihop alla ingredienser. Dela "smeten" och lägg i 2 smorda formar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Hur varmt vet jag inte (har glömt att skriva det

)men jag tror på 175 grader.
Jag tror man kan variera det här lite som man vill och byta ut lite rågsikt mot något annat mjöl (grövre kanske?). Lite frön av olika slag kan ju inte skada heller?
Enkelt va?