Är det verkligen ingen som kör min variant?

I mikron??
Ta ditt vanliga recept som blir lagom för 3 dl grädde. Gör likadant men använd bara 2 dl grädde.
Sätt gladpack över formen (=glasform, annars fastnar inte gladpacken) Hacka massor av hål i gladpacken med en tandpetare. Kör i micron på max effekt i 10 minuter. Passa så att det inte kokar över!
Ta bort gladpacken, rör om och kör 10 minuter till på max effekt.
Klart! Potatisgratängen är perfekt krämig.
Men koktiden och mängden grädde beror lite på vilken potatissort du använder. För mandelpotatis är 2 x 10 minuter lite för mycket och mandelpotatis är så torr att jag brukar tillsätta ½ dl grädde efter jag tagit bort gladpacket
Kan väl tillägga att ströbröd och ost tycker inte jag hör hemma i en potatisgratäng.
Potatis, lök, grädde, vitlök (och ev en liten palsternacka) det tycker jag är kanongott.