Medlem
Antal inlägg: 341
Medlem sedan: 10-03-2003
Medlem nr: 889
Gokväll! Mumsar här på fystorkade, yoghurtdoppade jordgubbar!! Ååh gudvagott!!! Köpta på Willys, bland naturgodiset hittade jag dom! Kan man frystorka bär själv, hur? eller krävs det nån speciell apparat?! Mvh ZaraP!
Medlem
Antal inlägg: 10 440
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 34
Man kan torka all mat som man torkar svamp. Man bör inte ha alltför tjocka delar som skall torkas (jordgubbar bör därför skivas), och luftväxlingen är viktigare än värme. Alla frukter och grönsaker som är vattenrika, t ex tomater , blir mycket smakrikare om de torkas. Skall de sedan förvaras i rumstemperatur så måste de torkas riktigt torra (max 10-15% vatten), men man kan ju också använda torkningen bara som en del av tillagningen och låta torkning koncentrera smaken, och sedan förvara dem i kylen.