Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Frystorkat, Göra själv?
          ZaraP
          Inlägg 28-04-2008, 18:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          10-03-2003
          Medlem nr: 889



          Gokväll!
          Mumsar här på fystorkade, yoghurtdoppade jordgubbar!! Ååh gudvagott!!!
          Köpta på Willys, bland naturgodiset hittade jag dom!
          Kan man frystorka bär själv, hur? eller krävs det nån speciell apparat?!
          Mvh ZaraP! tongue.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 01-05-2008, 05:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Man kan torka all mat som man torkar svamp. Man bör inte ha alltför tjocka delar som skall torkas (jordgubbar bör därför skivas), och luftväxlingen är viktigare än värme. Alla frukter och grönsaker som är vattenrika, t ex tomater , blir mycket smakrikare om de torkas. Skall de sedan förvaras i rumstemperatur så måste de torkas riktigt torra (max 10-15% vatten), men man kan ju också använda torkningen bara som en del av tillagningen och låta torkning koncentrera smaken, och sedan förvara dem i kylen.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 03:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon