Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept på KRÄMIG potatisgratäng efterlyses?!
          Agnez
          Inlägg 27-04-2008, 21:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          27-04-2008
          Medlem nr: 15 631



          Som rubriken lyder vill jag ha ett recept som verkligen gör att potatisgratängen blir krämig. <jag misslyckas alltid med detta.

          Agnez thanks.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Nena*
          Inlägg 02-05-2008, 15:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 856



          Finns ju redan massor av härliga recept här, men här är min variant som fick jag idéen till på baksidan av en påse med Creamy cheez dip från OLW.




          Fransk cheez potatisgratäng (4 portioner)

          1 kg skalad potatis
          2,5 dl grädde
          4 dl mjölk
          1-2 finhackade vitlöksklyftor
          salt
          peppar
          1 påse (24 g) Creamy cheez dip (OLW)
          2 dl riven ost

          Skär potatisen i tunna skivor. Värm grädde och mjölk med vitlöken, salt och peppar i en rymlig kastrull.

          Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, ca 25 minuter. Rör då och då. Blanda i cheez dipen.

          Häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Strö över 2 dl riven ost och gratinera i 40 minuter i ugnen på 175 grader.




          --------------------
          *Nena* i Värmland
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Agnez   Recept på KRÄMIG potatisgratäng efterlyses?!   27-04-2008, 21:32
          Whiskuchi   Jag använder alltid mjölig potatis och vispgrädde ...   27-04-2008, 21:35
          LadyG   Såhär gör jag, ungefär: Ingredienser: 0,8 kg pot...   28-04-2008, 08:27
          skogstroll   ja det blir potatis varvat med grädde (hm rätt myc...   28-04-2008, 11:31
          Felicia   Jag varvar potatisen med vitlök, riven ost, salt o...   28-04-2008, 11:35
          glassica   Jag brukar använda vispgrädde, Kavli Mildost och r...   28-04-2008, 11:52
          Gåsis   Jag gör oftast min gratin som LadyG men ibland är ...   28-04-2008, 12:10
          Åsa, mälardalen zon 2   Vi brukar koka den skivade alt. tärnade potatisen(...   28-04-2008, 15:45
          Margith   Är det verkligen ingen som kör min variant? :g: I...   28-04-2008, 16:03
          skogstroll   Kan väl tillägga att ströbröd och ost tycker inte ...   30-04-2008, 15:03
          LadyG   Jag glömde muskotnöten! Ibland river jag ner l...   30-04-2008, 10:49
          sollis   Potatissallad ca:20 port 3-3,5 kg kokt potais 1,2...   30-04-2008, 13:48
          sollis   Potatissallad ca:20 port 3-3,5 kg kokt potais 1,2...   01-05-2008, 22:30
          Bettis   Jag varvar mjölig potatis, lök och massor av vitlö...   30-04-2008, 14:36
          Netha   Min potatisgratäng har jag inga mått på, förutom g...   30-04-2008, 21:59
          LadyG   Det lät annorlunda med dippulver i såsen, blir det...   03-05-2008, 23:57
          MrsVain   Det viktiga är att se till potatisen inte är för t...   05-05-2008, 18:07
          *Nena*   angående dippulvret i.... Jag kan inte riktigt på...   05-05-2008, 18:26


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 02:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon