Kanske det här kan vara ett alternativ??
Bönburgare i Pitabröd
1 brk Kidneybönor 1 ägg 1/2 dl ströböd 1 msk soja 1/2 dl hackad persilja peppar kallpressad rapsolja till stekning 2 pitabröd 4 salladsblad 1/2 rödlök 1 tomat
Cole Slaw: 1 bit vitkål (ca 100 g) 1 liten morot 1 grönt äpple 1/2 dl majonäs 1 tsk vinäger salt och svartpeppar
Skölj av kidneybönorna noga. Mixa dem i en matberedare lite grovt. Blanda ägg, ströbröd och soja och låt svälla cirka 10 minuter. Blanda bönor, ströbrödsblandningen, hackad persilja och peppar. Smeten blir ganska lös. Blöt händerna i kallt vatten så blir det lättare att forma två burgare. (Tips; eller ta engånghandskar) Stek burgarna i oljan på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och stek dem färdigt i ugnen, 200 grader i 10 minuter. Servera burgarna i pitabröd med lite sallad, finhackad rödlök, tomatskivor och cole slaw.
Cole Slaw: Riv vitkål, morot och äpple fint. Blanda med majonäs, vinäger och kryddor.
|