Har hittat ett recept på nässelpesto i ICA.s buffetidning. Nässlor finns det ju och nyttigt är det också. Lycka till //Sollis Ingredienser 4 port.:
4 port. grön tagliatelle eller någon annan pasta Pesto: cirka 2 dl förvällda nässlor 1 knippa persilja 4 vitlöksklyftor ca 2 dl pinjenötter eller mandel 1/2 dl riven västerbottensost 1/2 dl riven parmesanost 2 1/2 dl olivolja salt, grovmald svartpeppar hyvlade flagor av parmesanost färsk salvia eller annan örtkrydda Att servera till: tunnskivad parmaskinka Så här gör du: Koka pastan. Mixa i matberedare eller mixer nässlor, persilja, vitlök och 1 1/2 dl pinjenötter eller skållad, skalad mandel. Tillsätt och mixa i riven ost. Häll droppvis i oljan med maskinen i gång. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och blanda den ljumma, avrunna pastan med pesto och ostflagor. Strö över resten av pinjenötterna och garnera med färska örtkryddblad. Lägg upp parmaskinkan runt salladen
|