Har ett jätteenkelt recept som jag hittat på själv.
Ingredienser: Kokta black-eyebönor (på burk går säkert men egenkokta blir ju bättre) Morot Gullök Oregano Salt och ev peppar
Tomatsalsa: Krossade tomater på burk 1-2 vitlöksklyftor
Finriv morötterna och mosa bönorna (t ex med en gaffel, det är bönorna som binder ihop det hela så det är viktigt att de mosas ordentligt). Finhacka löken och blanda ihop bönor, morot och lök. Blanda i oregano (mycket!), salt och peppar efter behag (brukar behövas en del salt för att få smak på det). Stek i olivolja några minuter på var sida. Tomatsalsan: Pressa i vitlöken i de krossade tomaterna = klart (den är godast kall)
Vitkålssallad är gott till.
Angående proportioner brukar jag använda - ca 0,5 l färdigkokta bönor, 1-2 morötter och en liten gullök. Det brukar räcka till 1-2 personer lite beroende på hur hungrig man är.
|