Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Klordoppad kyckling, Mums vad gott !
          Blomstertanten
          Inlägg 19-05-2008, 07:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          Det pågår en strid om klordoppad kyckling i EU. Eu-kommissionen har lovat USA att föreslå att importförbudet inom EU tas bort. Sverige med flera andra EU-länder är skeptiska. Förbudet mot metoden att klordoppa kyckling ,för att få bort salmonella och andra bakterier, har funnits sedan 1997 men föreslås nu alltså bli allmänt tillåten i EU.
          Men vem sjutton vill äta den kycklingen ? Hur nyttigt är det med klor i maten ? Frågan är om man inte hellre vill ha salmonella eller campbylobakter om man måste välja ! Och jag lovar , campbylobakter är inte trevligt att få !!!


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Sussie F-Flower
          Inlägg 19-05-2008, 09:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Men Herregud, jag visste inte ens att en sådan metod tillämpades.
          Har aldrig hört talas om detta!

          Undrar hur det går till?
          Om kycklingen är smittad med någon av dessa bakterier kanske de kan ta sig in i själva köttet också....? Ska dom injicera klor då också, eller....???
          Båda trivs väl bäst i tarmen men kan ju överleva i andra livsmedel också.

          Låter hur sjukt som helst! Tror att den där doppningen kan resultera i att hanteringen blir slarvigare av de döda kycklingarna, då personal som hanterar kan tänka att nu blir det inga bakterier, och så slängs kycklingarna både här och där...

          Bakterierna i sig är väl inte så farliga, de dör vid en upphettning av minst 70-72 grader.
          Det är ju värre med toxinerna de bildar. De dör inte vid upphettning.

          (Visste ni att det räcker med "ett snapsglas" rent Clostridium botulinum-toxin för att döda hela Sveriges befolkning?)

          Nä, jag tror jag ska kolla om jag kan ha lite höns själv. flirting.gif Och en gris... Och ett stort grönsaksland... tummenupp.gif
          Känns lite som om det är "Back to basic" som gäller.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Blomstertanten   Klordoppad kyckling   19-05-2008, 07:26
          KURT   Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad ky...   19-05-2008, 07:51
          Blomstertanten   Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad ky...   19-05-2008, 07:56
          Rapchic   Men det vet väl alla att klor är hälsofarligt att ...   19-05-2008, 08:07
          Ralf   det är billigare, det är därför. det är billigare ...   19-05-2008, 08:44
          Aqvakul   Tvi vale! :sick:   19-05-2008, 08:30
          Limeblossom   Just det, så skriv på Camillas matupprop!...   19-05-2008, 08:40
          MariaS   År 1988 var det ett helsikes liv, för att man uppt...   19-05-2008, 09:15
          Markus_H   År 1988 var det ett helsikes liv, för att man uppt...   19-05-2008, 11:04
          Rapchic   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1205315....   19-05-2008, 09:20
          Pirum   Märkningar i all ära, men de syns ju ofta bara om ...   19-05-2008, 10:02
          Markus_H   Man tycker att matbeställarna borde få samma mat s...   20-05-2008, 14:39
          netaave   All vit fisk som säljs fryst då, är den också klor...   19-05-2008, 10:30
          Rapchic   All vit fisk som säljs fryst då, är den också klor...   20-05-2008, 09:06
          Thomas Wahlqvist   Jag har köpt den där Hajmalen, tydligen en odlad s...   20-05-2008, 09:20
          Myosotis   :sick: vilken tur att man är vegetarian...   20-05-2008, 12:46
          Aqvakul   :sick: vilken tur att man är vegetarian... ...   20-05-2008, 13:35


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-09-2025, 16:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon