Men Herregud, jag visste inte ens att en sådan metod tillämpades.
Har aldrig hört talas om detta!
Undrar hur det går till?
Om kycklingen är smittad med någon av dessa bakterier kanske de kan ta sig in i själva köttet också....? Ska dom
injicera klor då också, eller....???
Båda trivs väl bäst i tarmen men kan ju överleva i andra livsmedel också.
Låter hur sjukt som helst! Tror att den där doppningen kan resultera i att hanteringen blir slarvigare av de döda kycklingarna, då personal som hanterar kan tänka att nu blir det inga bakterier, och så slängs kycklingarna både här och där...
Bakterierna i sig är väl inte så farliga, de dör vid en upphettning av minst 70-72 grader.
Det är ju värre med toxinerna de bildar. De dör inte vid upphettning.
(Visste ni att det räcker med "ett snapsglas" rent Clostridium botulinum-toxin för att döda hela Sveriges befolkning?)
Nä, jag tror jag ska kolla om jag kan ha lite höns själv.

Och en gris... Och ett stort grönsaksland...
Känns lite som om det är "Back to basic" som gäller.