Märkningar i all ära, men de syns ju ofta bara om man är ute i butik och letar efter dem, med liten stil nånstans på baksidan. Vi kommer inte att få se "klordoppad kyckling" på skolmatsalarnas menyer, även om det givetvis är i skolor etc de kommer att bli vanligast. Precis som med irländskt nötkött, det har i många år serverats i skolorna - även när det duggat in fall av galna ko-sjukan. Behöver jag säga att samma företag som levererar till många skolor också levererar till Riksdagen - som såklart bara fick svenskt kött.
Man tycker att matbeställarna borde få samma mat som kunderna. Dvs, det som duger åt skolbarnen borde också duga åt politikerna. Det som duger på ålderdomshemmen borde såklart serveras även Fredrik Reinfeldt.
Med förbättrad hygieniskt kunnande, bättre och snabbare logistik, bättre kylsystem, den ena tekniska förbättringen efter den andra, så borde vi idag behöva MINDRE av klordoppning, bestrålning, överdriven värmebehandling, etc, men icke. Maten ska ligga där i veckor i butiken, smak och näring ska förtvina, det viktiga är att det inte ruttnar eller möglar verkar det som.
Redigerat av Pirum: 19-05-2008, 10:04
--------------------
zon2.5
|