CITAT (MariaS @ 19-05-2008, 10:15)

År 1988 var det ett helsikes liv, för att man upptäckte att kycklingkött hade campylobacter i sig. Då klorbehandlades kycklingen i sverige! Märkte ni ngt i smaken då?
Nu har folk lärt sig att göra rent redskapen och att steka kycklingen ordentligt. Någon salmonella har vi ju inte heller (om vi inte får in den via EU-framställda foder) så det är klart att kloret har ju inte längre något syfte, i alla fall inte hos oss. Men innan man förbjuder "badet" i hela EU, så bör nog vissa producenter lära sig mer om husdjurshygien och annat (Vilket vi svenskar haft i lagstiftning i över 60år), så bakteriesjukdomarna hålls på rätt sida om produktionen.
Det är ju tyvärr det de vill slippa. Kan man få stråla mat radioaktivt, doppa i klor och göra vet inte vad så döljer man att man under produktionen inte tog den minsta hänsyn till hygien och djurhälsa. Dessa metoder handlar mycket lite om att göra det säkrare för konsumenten bara göra det lättare för de som producerar utan ansvar.