Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Klordoppad kyckling, Mums vad gott !
          Blomstertanten
          Inlägg 19-05-2008, 07:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          Det pågår en strid om klordoppad kyckling i EU. Eu-kommissionen har lovat USA att föreslå att importförbudet inom EU tas bort. Sverige med flera andra EU-länder är skeptiska. Förbudet mot metoden att klordoppa kyckling ,för att få bort salmonella och andra bakterier, har funnits sedan 1997 men föreslås nu alltså bli allmänt tillåten i EU.
          Men vem sjutton vill äta den kycklingen ? Hur nyttigt är det med klor i maten ? Frågan är om man inte hellre vill ha salmonella eller campbylobakter om man måste välja ! Och jag lovar , campbylobakter är inte trevligt att få !!!


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          MariaS
          Inlägg 19-05-2008, 09:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          År 1988 var det ett helsikes liv, för att man upptäckte att kycklingkött hade campylobacter i sig. Då klorbehandlades kycklingen i sverige! Märkte ni ngt i smaken då?
          Nu har folk lärt sig att göra rent redskapen och att steka kycklingen ordentligt. Någon salmonella har vi ju inte heller (om vi inte får in den via EU-framställda foder) så det är klart att kloret har ju inte längre något syfte, i alla fall inte hos oss. Men innan man förbjuder "badet" i hela EU, så bör nog vissa producenter lära sig mer om husdjurshygien och annat (Vilket vi svenskar haft i lagstiftning i över 60år), så bakteriesjukdomarna hålls på rätt sida om produktionen.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 19-05-2008, 11:04
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (MariaS @ 19-05-2008, 10:15) *
          År 1988 var det ett helsikes liv, för att man upptäckte att kycklingkött hade campylobacter i sig. Då klorbehandlades kycklingen i sverige! Märkte ni ngt i smaken då?
          Nu har folk lärt sig att göra rent redskapen och att steka kycklingen ordentligt. Någon salmonella har vi ju inte heller (om vi inte får in den via EU-framställda foder) så det är klart att kloret har ju inte längre något syfte, i alla fall inte hos oss. Men innan man förbjuder "badet" i hela EU, så bör nog vissa producenter lära sig mer om husdjurshygien och annat (Vilket vi svenskar haft i lagstiftning i över 60år), så bakteriesjukdomarna hålls på rätt sida om produktionen.

          Det är ju tyvärr det de vill slippa. Kan man få stråla mat radioaktivt, doppa i klor och göra vet inte vad så döljer man att man under produktionen inte tog den minsta hänsyn till hygien och djurhälsa. Dessa metoder handlar mycket lite om att göra det säkrare för konsumenten bara göra det lättare för de som producerar utan ansvar.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Blomstertanten   Klordoppad kyckling   19-05-2008, 07:26
          KURT   Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad ky...   19-05-2008, 07:51
          Blomstertanten   Orsaken till att EU ev måste tillåta klordoppad ky...   19-05-2008, 07:56
          Rapchic   Men det vet väl alla att klor är hälsofarligt att ...   19-05-2008, 08:07
          Ralf   det är billigare, det är därför. det är billigare ...   19-05-2008, 08:44
          Aqvakul   Tvi vale! :sick:   19-05-2008, 08:30
          Limeblossom   Just det, så skriv på Camillas matupprop!...   19-05-2008, 08:40
          Sussie F-Flower   Men Herregud, jag visste inte ens att en sådan met...   19-05-2008, 09:06
          Rapchic   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1205315....   19-05-2008, 09:20
          Pirum   Märkningar i all ära, men de syns ju ofta bara om ...   19-05-2008, 10:02
          Markus_H   Man tycker att matbeställarna borde få samma mat s...   20-05-2008, 14:39
          netaave   All vit fisk som säljs fryst då, är den också klor...   19-05-2008, 10:30
          Rapchic   All vit fisk som säljs fryst då, är den också klor...   20-05-2008, 09:06
          Thomas Wahlqvist   Jag har köpt den där Hajmalen, tydligen en odlad s...   20-05-2008, 09:20
          Myosotis   :sick: vilken tur att man är vegetarian...   20-05-2008, 12:46
          Aqvakul   :sick: vilken tur att man är vegetarian... ...   20-05-2008, 13:35


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-09-2025, 09:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon