Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ditt bästa pastarecept, vad får det att vattnas i munnen hemma hos er...?
          Eleena
          Inlägg 26-02-2008, 14:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 90
          Medlem sedan:
          08-04-2007
          Medlem nr: 9 680



          På min första plats finns en räksås som inte är av denna värld (om man nu gillar räkor...). På andra plats, och lite enklare, kommer en variant av köttfärssås, väl värd att testa! Inget nyttigt här inte, men är det kalas så är det... yaay.gif

          Räksås (4 port)

          500 g oskalade räkor (skala, spara skalet)
          1 liten gul lök (hackad)
          1-2 klyftor vitlök (grovhackad)
          1 msk tomatpuré
          1 klick smör/margarin

          2,5 dl vitt vin
          3/4 fiskbuljongtärning eller 1 msk hummerfond
          2,5 dl vispgrädde
          1 msk vetemjöl
          1 klick smör/margarin

          ev salt och vitpeppar
          1/2 - 1 krm cayennepeppar


          Fräs lökhack med tomatpuré och räkskal några minuter i smöret. tillsätt vin, buljong och grädde. Småkoka detta 10 minuter. Sila över i en annan kastrull. Kok upp och red med vetemjöl utrört i smöret. Småkoka i ytterligare fem minuter. Tillsätt ev salt samt peppar. Häll i räkor och ge ett hastigt uppkok.

          Servera med kokt färst pasta (gärna spenatsmak) samt färskriven parmesanost och vitlöksolja.

          YES YES YES!!!!! yahoo.gif


          Köttfärssås Eleena-style (4 port)

          500 g blandfärs
          3/4 tub tomatpuré
          1 tsk salt
          Vitpeppar efter smak
          1/2 - 3/4 dl socker
          2,5 - 3 dl vispgrädde
          Smör/margarin till stekning
          En liten näve eller efter smak torkad eller färsk oregano

          Fräs köttfärsen med salt och peppar tills den är "klar". Fördela tomatpurén och sockret i färsen. Häll över grädden. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt önskad mängd oregano. Klart!

          Tar ungefär lika lång tid som att koka vanlig spagetti...

          Barnens favorit helt klart!



          Vad har ni för favoriter...?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Rosmarin
          Inlägg 15-05-2008, 17:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Jag brukar strimla en liten squash i halvcentimetertjocka strimlor som jag kokar tillsammans med pastan (med salt och olivolja i vattnet).
          I en stekpanna bredvid smälter jag en liten klick smör eller lite olja och tillsätter finhackad vitlök som får stekas någon minut utan att ta för mycket färg. Lägger sedan i frusen skaldjurmix (som man hittar i de flesta butikers frysdiskar). Den behöver inte tinas i förväg. Färska (eller torkade) örtkryddor efter smak är väldigt gott att lägga i. Fräs detta i ett par minuter tills vätskan har kokat bort. Man kan tillsätta en skvätt torrt vitt vin om man vill.
          Häll av pastavattnet och blanda alltihop. Krydda med färskmalen svartpeppar.

          tummenupp.gif

          Redigerat av Rosmarin: 15-05-2008, 17:55


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 31-05-2008, 17:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          CITAT (Rosmarin @ 15-05-2008, 18:54) *
          Jag brukar strimla en liten squash i halvcentimetertjocka strimlor som jag kokar tillsammans med pastan (med salt och olivolja i vattnet).
          I en stekpanna bredvid smälter jag en liten klick smör eller lite olja och tillsätter finhackad vitlök som får stekas någon minut utan att ta för mycket färg. Lägger sedan i frusen skaldjurmix (som man hittar i de flesta butikers frysdiskar). Den behöver inte tinas i förväg. Färska (eller torkade) örtkryddor efter smak är väldigt gott att lägga i. Fräs detta i ett par minuter tills vätskan har kokat bort. Man kan tillsätta en skvätt torrt vitt vin om man vill.
          Häll av pastavattnet och blanda alltihop. Krydda med färskmalen svartpeppar.

          tummenupp.gif

          Låter suveränt gott - och enkelt. Vad brukar du ta för örter?


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Eleena   Ditt bästa pastarecept   26-02-2008, 14:43
          skogstroll   Farmarkyckling (har tyvärr inget exakt recept, man...   26-02-2008, 15:20
          Mollis   Jag har en jätteenkel och helt vegetarisk pasta so...   26-02-2008, 16:26
          Markus_H   Jag har en jätteenkel och helt vegetarisk pasta so...   26-02-2008, 17:42
          Pia L   Stek upp 500 g fläskkött eller kyckling, smält 5 d...   26-02-2008, 19:20
          Netha   Dagens middag. Pasta m baconsås Stek bacon i m...   26-02-2008, 22:05
          Markus_H   Pastarecept får man aldrig för månag av :thanks: p...   26-02-2008, 23:15
          Sailor Pluto   Det blir förvånansvärt gott om man fräser några sa...   01-03-2008, 14:15
          Betty   Idag blir det pasta med Mexican chilikyckling, kla...   01-03-2008, 17:04
          Eva St   Här kommer ett med Avocado och räkor som är smaske...   02-03-2008, 20:26
          Netha   Repris ... god så den tål att upprepas. :) Pastag...   03-03-2008, 07:45
          Dito Verde   Har just prövat ett nytt recept som jag föll plada...   03-03-2008, 09:18
          Bessie   Här är de två pastarecept som jag kan laga i sömne...   05-03-2008, 01:03
          ZaraP   Ett till recept på "höften"... för 2-4 p...   14-03-2008, 20:01
          MariaÖrebro   Har också ett "höft"-recept som jag varm...   20-03-2008, 19:08
          Ingrid Zon3   Tina fryst spenat (hel eller hackad, men absolut i...   02-05-2008, 15:57
          Trädet (ZonV)   Steker bacon/bogfläsk i småbitar som jag häller öv...   10-05-2008, 09:24
          KURT   Heston Blumenthal har ju gjort en modern variant a...   10-05-2008, 11:50
          Fru fet   Mina tre favoriter: Vitlök och finhackad chili st...   11-05-2008, 12:09
          Rosmarin   Låter suveränt gott - och enkelt. Vad brukar du ta...   16-06-2008, 17:38
          Margith   Jag brukar strimla en liten squash i halvcentimete...   16-06-2009, 16:38
          Sofiia   ett superbilligt och enkelt recept. Stek en påse f...   12-06-2008, 08:49
          cosmos   Att äta när man tänkt dricka rödvin: Bryn köttfärs...   12-06-2008, 15:50
          maxa   Mitt bästa recept på pastasås sommartid är: Skiva...   28-07-2008, 22:02
          Jordgubbe   Om det är en tomatbaserad pastasås så finns det 3 ...   20-06-2009, 07:26
          Kvisten   Lätt lagat pasta recept till vardagen som hela vår...   26-06-2009, 16:34


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 05:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon