Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad skulle passa bättre just nu...
          Mälardalens Siv
          Inlägg 07-06-2006, 18:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          05-06-2006
          Medlem nr: 7 887



          ..... än ett recept på syrensaft rolleyes.gif

          40 syrenklasar
          2 liter vatten
          2 liter socker
          2 citroner
          50 gram citronsyra

          Repa syrenblommorna från klasarna och lägg i en ren hink.
          Borsta citronerna, skala, pressa ur saften.
          Blanda ner citronsyra, citronskal och citronsaft i syrenblommorna.
          Koka upp vattnet med sockret och häll på det. Täck och låt stå i två dygn, rör om då och då. Sila saften (hetta ev. upp och tillsätt atamon enligt flaskan).
          Fyll saften på rena flaskor.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          L8 B.
          Inlägg 03-06-2008, 14:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 212
          Medlem sedan:
          23-04-2003
          Medlem nr: 1 220



          Hej!
          Har fått ett annat recept:
          Syrensaft
          40-60 klasar blå bondsyren
          1-1,5 kg strösocker
          50g vinsyra
          1 citron
          1,5 liter vatten

          Skaka blomklasarna från ev. rapsbaggar. De brukar krypa undan om blommorna läggs ut på ett vitt underlag en stund. Lägg blommorna i en kruka eller annat djupt kärl. Koka upp vattnet. Rör ner sockret och rör tills det är helt löst. Lös upp vinsyran i lite sockerlag, blanda sedan ner det i lagen.

          Häll lagen över syrenklasarna. Riv skalet på citronen. Dela citronen, pressa den. Häll ner saft och rivet skal i lagen. Täck över.

          Låt stå på svalt ställe i 5 dygn. Rör om ett par gånger om dagen.
          Sila saften. Fyll den på rena kalla flaskor. Sätt på skruvlock. Förvara svalt.
          Saften är rätt så hållbar. Den spädes med vatten som "vanlig" saft vid serveringen.

          Har hört att denna saft även smakar smaksen som sorbe, eller direkt med sked ur en infrusen förpackning... Har inte testat själv ännu.

          Redigerat av L8 B.: 03-06-2008, 14:34


          --------------------
          Charlotta i Tumba
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 05:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon