Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > ved göra med allt detta, mat från min pappas frys
          Rapchic
          Inlägg 06-06-2008, 19:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          Min pappa dog för ca 2 veckor sen och jag och min sambo fick maten hans.
          nu har jag ett problem, min pappa var kock (bland annat)
          och han hade mkt "fin" mat jag inte vet vad jag ska göra för mat med.
          (inventerar exaxt vad vi har i frysen nu så mer kommer senare)

          tex, fin mat (tror jag):
          reninnerfilé, hjort filé, alspånsrökt karre, räkor

          lite mer husmaskost men jag vet ändå inte vad jag ska göra med det:
          Fransyska (ehh... jag är inte kannibal vad är det?), fläsk, massa bacon,
          fläsk karrerimmad fläsklägg, stekfläsk,

          mer kommer senare...

          exempel på mat, recept, berättelse vad det är (tex den där fransyskan?) mottages tacksamt

          förresten har vi grill, så om nått kan användas på den så blir vi glad

          ps "vad göra" menar jag ju i rubriken

          Redigerat av Rapchic: 06-06-2008, 19:07


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Netha
          Inlägg 06-06-2008, 20:20
          Länk hit: #2


          Gäster






          Beklagar sorgen. trostar.gif

          Några tips om vad du kan göra med frysinnehållet.

          Fransyska brukar jag göra t.ex denna gryta

          Fransyska ca 600 gram, skär i munsbitar
          2st gul lök, skivad el hackad
          1 paprika, valfri färg
          1 stor brk skivade champinjoner ... el färska
          3 morötter, skivade
          salt
          svartpeppar
          1msk kinesisk soja
          1 tetra krossade tomater + ev lite vatten

          Bryn köttet, låt lök och champinjoner fräsa med en stund, salta och peppra.
          Tillsätt paprika, morot, soja och krossad tomat.
          och låt grytan puttra i ca 1 - 1,5 tim. (ju längre, desto mustigare, godare)

          Om man har i ett par dl mellangrädde får grytan en mildare ton.

          Severa med Jasminris el kokt potatis.


          Eller ...
          Skav det halvfrysta köttet, bryn det tillsammans med skivad lök,
          tillsätt skivade champinjoner, salta och peppra
          Häll i 1 pkt mellangrädde och ett par msk lingonsylt i pannan och låt allt puttra tillsammans i ca 45 min.
          Servera med hemkokt potatismos eller kokta makaroner.

          Kalops

          Skär köttet i munsbitar, bryn det tillsammans med skivad gul lök, salta och ha i några kryddpepparkorn
          strö över ett par msk mjöl, rör om, späd med vatten till lagom "sås"
          Skala och skiva ett par - tre morötter och lägg i pannan.
          Låt allt småkoka i minst 1,5 tim
          Servera med kokt potatis och inlagd rödbeta.


          Reninnerfilé brukar jag bryna och sedan eftersteka en stund.
          Vispa ur pannan med lite grädde
          servera med potatis av valfri sort .. kokt, stekt el hasselbacks
          och gärna vinbärsgelé eller lingon till.

          Recept jag hittade via Google ... Polaricas Reninnerfilé,

          Alspånsrökt karre gillar maken ... han har det som pålägg
          men du kan också servera det som huvudrätt tillsammans med t.ex potatisgratäng och en sallad till.




           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Rapchic   ved göra med allt detta   06-06-2008, 19:03
          Bettis   Vet inte riktigt med dina sorter, men jag brukar h...   06-06-2008, 19:18
          Rapchic   inte att glömma kantareller men tyvärr var vi tvug...   06-06-2008, 20:09
          Magdis   Av fransyska kan man göra: COLASTEK Rostbiff ell...   06-06-2008, 20:35
          Netha   Pasta m baconsås Stek bacon i mindre bitar och t...   06-06-2008, 20:42
          Rapchic   [size=4][b]Pasta m baconsås Stek bacon i mindre ...   06-06-2008, 20:47
          Magdis   Det låter lite annorlunda men den smakar inte coca...   06-06-2008, 21:00
          Rapchic   deet kommer mera (dip dip di di di di diiiii) det ...   06-06-2008, 21:08
          Netha   Stekfläsk Fläskpannkaka Stek rimmat fläsk i små b...   06-06-2008, 21:12
          KURT   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 03:59
          Rapchic   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 08:26
          Snigelhatare   Hemmagjord buljong är en guldgruva när det gäller ...   07-06-2008, 15:59
          estet   Av vinbären kan du baka nån god kaka. Själv äter j...   09-06-2008, 23:45
          Ingrid Zon3   Röda vinbär är så underskattade tycker jag. Jag br...   10-06-2008, 06:51
          Ingrid Zon3   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 07:08
          Rapchic   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 09:28
          Ingrid Zon3   OK, jag förstår mycket väl. Jag är inte så hemma...   10-06-2008, 10:00
          Discogiraffen   Matlagningsvin finns i vanliga mataffärer och funk...   03-07-2008, 08:55
          herkules   ryggfilé är detsamma som utskuren biff - du steker...   15-06-2008, 21:37


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 15:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon