Beklagar sorgen.
Några tips om vad du kan göra med frysinnehållet.
Fransyska brukar jag göra t.ex denna gryta
Fransyska ca 600 gram, skär i munsbitar
2st gul lök, skivad el hackad
1 paprika, valfri färg
1 stor brk skivade champinjoner ... el färska
3 morötter, skivade
salt
svartpeppar
1msk kinesisk soja
1 tetra krossade tomater + ev lite vatten
Bryn köttet, låt lök och champinjoner fräsa med en stund, salta och peppra.
Tillsätt paprika, morot, soja och krossad tomat.
och låt grytan puttra i ca 1 - 1,5 tim. (ju längre, desto mustigare, godare)
Om man har i ett par dl mellangrädde får grytan en mildare ton.
Severa med Jasminris el kokt potatis.
Eller ...
Skav det halvfrysta köttet, bryn det tillsammans med skivad lök,
tillsätt skivade champinjoner, salta och peppra
Häll i 1 pkt mellangrädde och ett par msk lingonsylt i pannan och låt allt puttra tillsammans i ca 45 min.
Servera med hemkokt potatismos eller kokta makaroner.
Kalops
Skär köttet i munsbitar, bryn det tillsammans med skivad gul lök, salta och ha i några kryddpepparkorn
strö över ett par msk mjöl, rör om, späd med vatten till lagom "sås"
Skala och skiva ett par - tre morötter och lägg i pannan.
Låt allt småkoka i minst 1,5 tim
Servera med kokt potatis och inlagd rödbeta.
Reninnerfilé brukar jag bryna och sedan eftersteka en stund.
Vispa ur pannan med lite grädde
servera med potatis av valfri sort .. kokt, stekt el hasselbacks
och gärna vinbärsgelé eller lingon till.
Recept jag hittade via Google ...
Polaricas Reninnerfilé,Alspånsrökt karre gillar maken ... han har det som pålägg
men du kan också servera det som huvudrätt tillsammans med t.ex potatisgratäng och en sallad till.