Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > ved göra med allt detta, mat från min pappas frys
          Rapchic
          Inlägg 06-06-2008, 19:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          Min pappa dog för ca 2 veckor sen och jag och min sambo fick maten hans.
          nu har jag ett problem, min pappa var kock (bland annat)
          och han hade mkt "fin" mat jag inte vet vad jag ska göra för mat med.
          (inventerar exaxt vad vi har i frysen nu så mer kommer senare)

          tex, fin mat (tror jag):
          reninnerfilé, hjort filé, alspånsrökt karre, räkor

          lite mer husmaskost men jag vet ändå inte vad jag ska göra med det:
          Fransyska (ehh... jag är inte kannibal vad är det?), fläsk, massa bacon,
          fläsk karrerimmad fläsklägg, stekfläsk,

          mer kommer senare...

          exempel på mat, recept, berättelse vad det är (tex den där fransyskan?) mottages tacksamt

          förresten har vi grill, så om nått kan användas på den så blir vi glad

          ps "vad göra" menar jag ju i rubriken

          Redigerat av Rapchic: 06-06-2008, 19:07


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Snigelhatare
          Inlägg 07-06-2008, 15:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 349
          Medlem sedan:
          23-07-2007
          Medlem nr: 11 660



          Hemmagjord buljong är en guldgruva när det gäller att få till en god sås eller soppa. Stuvade kantareller eller sås gjord på kantareller och hemmagjord buljong. Jag skulle kunna vara hygglig och befria dig från en del.

          Mycket enkel soppa: Koka klyftorna från en eller två vitlökar i buljongen. Skålla ett par tomater och skala och skär i bitar och lägg i. Efter en stund strimlar du två morötter och lägger i, sedan en lök eller två. Antingen kan du göra helt och hållet en grönsakssoppa, eller också kan du lägga i lite kokt skinka eller tonfisk. Sist lägger du lite strimlad purjolök som bara precis får koka upp. Helt underbart gott. Om du vill så kan du ha i lite grädde eller smälta ner lite ost men det kan du hoppa över om du vill. Det blir lite matigare om du lägger i spagetti i bitar eller lite nudlar. Är buljongen väldigt koncentrerad så kan du späda med vatten. Det är gott så man dreglar.

          Fransyska kan du göra som en stek eller skära ned till grytbitar eller kalops. Fransyska behöver lite längre kok eller ugnstid för att bli mör. Filé av olika slag är det finaste kött man kan hitta. Det vinner på att tillagas en kortare stund så att det är rött eller rosa i mitten när man ska äta det.

          Rent kött utan ben klarar utan vidare flera år i frysen. Är det väldigt fett så är hållbarheten inte lika lång. Mitt råd är att göra slut på det fetare köttet först.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Rapchic   ved göra med allt detta   06-06-2008, 19:03
          Bettis   Vet inte riktigt med dina sorter, men jag brukar h...   06-06-2008, 19:18
          Rapchic   inte att glömma kantareller men tyvärr var vi tvug...   06-06-2008, 20:09
          Netha   Beklagar sorgen. :trostar: Några tips om vad du...   06-06-2008, 20:20
          Magdis   Av fransyska kan man göra: COLASTEK Rostbiff ell...   06-06-2008, 20:35
          Netha   Pasta m baconsås Stek bacon i mindre bitar och t...   06-06-2008, 20:42
          Rapchic   [size=4][b]Pasta m baconsås Stek bacon i mindre ...   06-06-2008, 20:47
          Magdis   Det låter lite annorlunda men den smakar inte coca...   06-06-2008, 21:00
          Rapchic   deet kommer mera (dip dip di di di di diiiii) det ...   06-06-2008, 21:08
          Netha   Stekfläsk Fläskpannkaka Stek rimmat fläsk i små b...   06-06-2008, 21:12
          KURT   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 03:59
          Rapchic   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 08:26
          estet   Av vinbären kan du baka nån god kaka. Själv äter j...   09-06-2008, 23:45
          Ingrid Zon3   Röda vinbär är så underskattade tycker jag. Jag br...   10-06-2008, 06:51
          Ingrid Zon3   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 07:08
          Rapchic   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 09:28
          Ingrid Zon3   OK, jag förstår mycket väl. Jag är inte så hemma...   10-06-2008, 10:00
          Discogiraffen   Matlagningsvin finns i vanliga mataffärer och funk...   03-07-2008, 08:55
          herkules   ryggfilé är detsamma som utskuren biff - du steker...   15-06-2008, 21:37


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 04:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon