Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > ved göra med allt detta, mat från min pappas frys
          Rapchic
          Inlägg 06-06-2008, 19:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          Min pappa dog för ca 2 veckor sen och jag och min sambo fick maten hans.
          nu har jag ett problem, min pappa var kock (bland annat)
          och han hade mkt "fin" mat jag inte vet vad jag ska göra för mat med.
          (inventerar exaxt vad vi har i frysen nu så mer kommer senare)

          tex, fin mat (tror jag):
          reninnerfilé, hjort filé, alspånsrökt karre, räkor

          lite mer husmaskost men jag vet ändå inte vad jag ska göra med det:
          Fransyska (ehh... jag är inte kannibal vad är det?), fläsk, massa bacon,
          fläsk karrerimmad fläsklägg, stekfläsk,

          mer kommer senare...

          exempel på mat, recept, berättelse vad det är (tex den där fransyskan?) mottages tacksamt

          förresten har vi grill, så om nått kan användas på den så blir vi glad

          ps "vad göra" menar jag ju i rubriken

          Redigerat av Rapchic: 06-06-2008, 19:07


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ingrid Zon3
          Inlägg 10-06-2008, 10:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          OK, jag förstår mycket väl.

          Jag är inte så hemma på dett med vad man ska ersätta vin i maten med. Det finns ju alkoholfritt vin på systemet men min senaste erfarenhet av att dricka det var inte särskilt positiv. Men det kan ju ha blivit bättre...

          Det fanns tidigare något som hette matlagningsvin i vanliga matvaruaffärer, alkoholfritt så vitt jag vet. Smak, vet ej?

          Jag skulle nog ta den hemkokta buljongen (alltså 4 dl totalt) och lägga till något syrligt. Vinbär är en variant förstås. Eller vinäger om det känns OK. Rödvin sätter ju även färg på grytan men det kanske buljongen kan bidra med. Men kolla hur salt buljongen är. Vin är ju osalt så det kan bli för mycket. Strunta i att salta på köttet innan du hällt på buljongen. Låt det koka ett tag så att fläsket släppt från sig sin sälta så är det lättare att bedöma.

          Salt (och socker) är lätt att lägga till men svårt att ta bort.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Rapchic   ved göra med allt detta   06-06-2008, 19:03
          Bettis   Vet inte riktigt med dina sorter, men jag brukar h...   06-06-2008, 19:18
          Rapchic   inte att glömma kantareller men tyvärr var vi tvug...   06-06-2008, 20:09
          Netha   Beklagar sorgen. :trostar: Några tips om vad du...   06-06-2008, 20:20
          Magdis   Av fransyska kan man göra: COLASTEK Rostbiff ell...   06-06-2008, 20:35
          Netha   Pasta m baconsås Stek bacon i mindre bitar och t...   06-06-2008, 20:42
          Rapchic   [size=4][b]Pasta m baconsås Stek bacon i mindre ...   06-06-2008, 20:47
          Magdis   Det låter lite annorlunda men den smakar inte coca...   06-06-2008, 21:00
          Rapchic   deet kommer mera (dip dip di di di di diiiii) det ...   06-06-2008, 21:08
          Netha   Stekfläsk Fläskpannkaka Stek rimmat fläsk i små b...   06-06-2008, 21:12
          KURT   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 03:59
          Rapchic   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 08:26
          Snigelhatare   Hemmagjord buljong är en guldgruva när det gäller ...   07-06-2008, 15:59
          estet   Av vinbären kan du baka nån god kaka. Själv äter j...   09-06-2008, 23:45
          Ingrid Zon3   Röda vinbär är så underskattade tycker jag. Jag br...   10-06-2008, 06:51
          Ingrid Zon3   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 07:08
          Rapchic   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 09:28
          Discogiraffen   Matlagningsvin finns i vanliga mataffärer och funk...   03-07-2008, 08:55
          herkules   ryggfilé är detsamma som utskuren biff - du steker...   15-06-2008, 21:37


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 21:21
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon