Jag har tonvis med recept efter att ha varit med i ett par omgångar. Men allt är "super-copyright-at".
Annars tycker jag det funkar bra, iaf om man har tid att gå på mötena och inte nonchalerar den delen av programmet som handlar om att hitta balanskosten efter att man nått målvikten.
Jag gick ner de 13 kilo jag gått upp efter att ha slutat röka

, men sen fick jag komma tillbaka ett par gånger. De kör långsammare metoder numera, 90-talsvarianten innebar att man rasade ett kilo i veckan eller mer, iaf jag.
Körde med soppa som kvällsmat/middag gjord på passerade tomater, någon form av lök (gul eller purjo), rivna morötter och någon kålväxt eller squash (också riven). Späds med ungefär lika mycket vatten som tomater. Krydda med vitlök, buljongtärning, örtkryddor... Samt osötat rågbröd bredd med mager kesella och typ rökt skinka. Dessutom magert både frukost och lunch, samt frukt till mellanmål. Swop sa det så rasade vikten. Lite väl snabbt kanske... Jag gillar fortfarande den här soppan men brukar kosta på mig att fräsa löken i lite olivolja innan jag skickar i resten.
En sak som jag tycker är bra med VV är att man ska hålla reda på att få i sig så mycket av det ena och det andra att man inte hinner fundera på sötsaker, pommes frites eller vad det nu är man är svag för. Medan en del blir helt knäckta av "bokföringen". Jag vet inte hur det är nu men förr var det ju en diet som byggde på att minimera fett och socker, men inte någon GI-metod som verkar vara väldigt populärt nu.
Om du skriver vad du gillar för typ av mat kan jag försöka hjälpa dig med ett recept i linje med det här.
Redigerat av Ingrid Zon3: 11-06-2008, 18:16