Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Degjäsning.
          uno
          Inlägg 26-03-2004, 08:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          m.a.a tidigare inlägg fick jag lust att baka matbröd. Nu till min fråga:

          Jag tycker det är svårt att få degen att jäsa och tänkte att jag kanske kunde lägga degen i elgroddlådan. Ni vet den där lådan som Villab har.
          Med locket på och med ca 28-30 grader i, borde det väl jäsa ganska bra.
          Vad tror ni om detta?


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          annchapanncha
          Inlägg 02-04-2004, 15:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 161
          Medlem sedan:
          24-05-2003
          Medlem nr: 1 506



          När jag gick på lanthushållskola, på den gamla goda (!) tiden, så jäste vi brödet i en plast påse, jag minns inte varför med jag minns att det funkade.

          Nu har jag fått ett recept på jättegott matbröd och det skall inte alls jäsa förrän det skall gräddas.

          Sen använder jag torrjäst, och termometer, MYCKET bra.

          Om ni vill kan ni få receptet enl. nedan:

          1dl vetekli
          1dl vetekross
          1dl rågkross
          1dl russin
          1dl linfrö
          1dl solrosfrön
          1dl lingonsylt
          1msk salt
          4dl kokande vatten

          Blanda alla torra ingredienser, häll på kokande vatten.
          Låt stå minst ett dygn. Eller två.

          Koka upp 5 dl vatten, och häll i blandningen. Kolla temperaturen, två påsar torrjäst, blanda, blanda. Häll på vetemjöl, c:a 13 dl.
          Gör en smidig deg. Gör 4 st bullar på en plåt. Ställ i kall ugn. Sätt på ugnen på 225 grader, och när lampan har slocknat grädda ytterligare en stund.
          Det är så olika hur lång tid det tar efter lampan har slocknat, men man får gå på känn litegrann.

          GOTTIGOTT

          Lycka Till.


          --------------------
          Annchapanncha
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          uno   Degjäsning.   26-03-2004, 08:06
          solkatten   Låter inte alls tokigt, du kan ju också tappa upp ...   26-03-2004, 08:21
          KURT   Jag tycker att matbröd blir smakrikare om man anvä...   26-03-2004, 08:31
          Hannele   Korrekt! Gärna en l...   26-03-2004, 09:37
          Fenja   Grädda grovt matbröd i lergryta är helt suveränt...   26-03-2004, 10:31
          pejori   jag brukar jäsa mina degar i ugnen med svag värme,...   26-03-2004, 16:09
          myskmadra   Ännu lite tips :) Kolla att ingredienserna (mjöl e...   26-03-2004, 17:51
          pepparmynta   Det måste jag prova, brödet bör verkligen bli sa...   26-03-2004, 23:44
          Betty   Så gör jag också numera, jag sprayar dessutom ugn...   27-03-2004, 01:17
          Liastar   nejnej, "fuskning" av jäsningen är inte ...   29-03-2004, 04:50
          uno   menar Du blomkrukor?   02-04-2004, 11:21
          Fenja   Hej Pepparmynta! Jag gör ofta surdegar och bak...   02-04-2004, 15:22
          Lajo   Hallå på er bagare. Jag bakar allt mitt bröd sjä...   02-04-2004, 20:14
          pepparmynta   Då bakar jag surdegsbröd! :l...   03-04-2004, 10:52
          Fenja   Så sant... :wacko: Fenja   03-04-2004, 11:35
          annchapanncha   Jag vill gärna ha gundrecept på surdeg. Den mata ...   04-04-2004, 12:32
          Liastar   Uno: ja precis, vanliga teracottakrukor som man ha...   04-04-2004, 19:45
          annchapanncha   Upplandskubben, tänk den var åxå på lanthushållsko...   06-04-2004, 13:11
          Liastar   hehe ja jag vet inte, jag hittar massa roliga bröd...   06-04-2004, 13:13
          Liastar   Surdeg av Vete 1. Mixa 200 g (2 dl) vatten och 150...   06-04-2004, 13:23
          annchapanncha   UJUJUJ tar flera dar ju, vi får se om andan faller...   07-04-2004, 19:09
          Liastar   jo det gör ju det, men det blir ju gott. testade e...   07-04-2004, 19:15
          Felix matte   Tar man 50 gram jäst/ 5 dl. vätska så jäser degen ...   07-04-2004, 19:25
          uno   Nu väcker jag denna tråd. Nu har jag köpt boken Br...   07-03-2005, 09:43
          Sulawesii   Det lät avancerat....   07-03-2005, 10:55
          netaave   Är det den boken som syns i den hä...   07-03-2005, 11:29
          Tesa   Hmmm....det funkar inte att jäsa degar över natten...   07-03-2005, 12:02
          Virgo   herregud vad många bröd! Är det till korna? :D...   07-03-2005, 12:37
          Tesa   Nä...det är inte till korna utan mest till mina 3 ...   07-03-2005, 12:56
          Airamya   Jösses, Tesa, vad dina bröd ser goda ut!!...   07-03-2005, 13:03
          netaave   Enklare än så här kan det inte bli...   07-03-2005, 14:26
          uno   Är det den boken som syns i den här traven du köp...   08-03-2005, 08:09
          uno   Med fördel kan man blanda in ett r...   08-03-2005, 08:11
          Felix matte   Uj,uj vad komplicerat det låter......   08-03-2005, 08:13
          Sulawesii   Långt över överkurs för mig! Så kul är det int...   08-03-2005, 08:18
          mulle   Fenja, fastnar inte degen/brödet i lergrytan? Jag ...   08-03-2005, 11:27
          netaave   Pensla den med olja invändigt.   08-03-2005, 18:32
          Annlo   Jag har haft mina bullar i ugnen i nio månader -_-...   08-03-2005, 19:32


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 08:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon