Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > ved göra med allt detta, mat från min pappas frys
          Rapchic
          Inlägg 06-06-2008, 19:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          Min pappa dog för ca 2 veckor sen och jag och min sambo fick maten hans.
          nu har jag ett problem, min pappa var kock (bland annat)
          och han hade mkt "fin" mat jag inte vet vad jag ska göra för mat med.
          (inventerar exaxt vad vi har i frysen nu så mer kommer senare)

          tex, fin mat (tror jag):
          reninnerfilé, hjort filé, alspånsrökt karre, räkor

          lite mer husmaskost men jag vet ändå inte vad jag ska göra med det:
          Fransyska (ehh... jag är inte kannibal vad är det?), fläsk, massa bacon,
          fläsk karrerimmad fläsklägg, stekfläsk,

          mer kommer senare...

          exempel på mat, recept, berättelse vad det är (tex den där fransyskan?) mottages tacksamt

          förresten har vi grill, så om nått kan användas på den så blir vi glad

          ps "vad göra" menar jag ju i rubriken

          Redigerat av Rapchic: 06-06-2008, 19:07


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          herkules
          Inlägg 15-06-2008, 21:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          ryggfilé är detsamma som utskuren biff - du steker den hel i ugnen och severar med vad du vill (kokt potatis, gräddsås?) eller så skivar du den och steker i stekpannan (med pommes o bea?) eller på grillen till exvis potatissallad och en grönsallad.

          oxfilén putsar du och steker (hel) så den får en hård yta i stekpannan, salta peppra, råstek tunnt skivad potatis, lägg stekt potatis, skivad oxfilé i en ugnsfast form, ös på med vitlökssmör, in i ugnen 15-20 min, 225 grader. jag brukar linda bacon runt sparris och lägga på också, några tomathalvor, syltlök, vad som.. ;-)

          fransyskan skulle jag skära i tunnare skivor/bitar, steka på med salt och peppar, skiva 8-10 potatisar, en gul lök, varva kött och potatis och lök i en lergryta (som legat i blöt), lite salt här och var, några varv med peppar kvarnen, två nypor strösocker, 1 buljongtärning (eller den buljong du har fryst) 5 dl vatten, in i en kall ugn 200 grader i 1 1/2 timme. serveras med lingonsylt och kall mjölk.

          häll av det stekta baconet på ett hushållspapper så slipper du allt fett.

          Redigerat av herkules: 16-06-2008, 14:06


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Rapchic   ved göra med allt detta   06-06-2008, 19:03
          Bettis   Vet inte riktigt med dina sorter, men jag brukar h...   06-06-2008, 19:18
          Rapchic   inte att glömma kantareller men tyvärr var vi tvug...   06-06-2008, 20:09
          Netha   Beklagar sorgen. :trostar: Några tips om vad du...   06-06-2008, 20:20
          Magdis   Av fransyska kan man göra: COLASTEK Rostbiff ell...   06-06-2008, 20:35
          Netha   Pasta m baconsås Stek bacon i mindre bitar och t...   06-06-2008, 20:42
          Rapchic   [size=4][b]Pasta m baconsås Stek bacon i mindre ...   06-06-2008, 20:47
          Magdis   Det låter lite annorlunda men den smakar inte coca...   06-06-2008, 21:00
          Rapchic   deet kommer mera (dip dip di di di di diiiii) det ...   06-06-2008, 21:08
          Netha   Stekfläsk Fläskpannkaka Stek rimmat fläsk i små b...   06-06-2008, 21:12
          KURT   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 03:59
          Rapchic   Har maten legat i frysen så blir den inte dålig så...   07-06-2008, 08:26
          Snigelhatare   Hemmagjord buljong är en guldgruva när det gäller ...   07-06-2008, 15:59
          estet   Av vinbären kan du baka nån god kaka. Själv äter j...   09-06-2008, 23:45
          Ingrid Zon3   Röda vinbär är så underskattade tycker jag. Jag br...   10-06-2008, 06:51
          Ingrid Zon3   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 07:08
          Rapchic   Och så får du en länk till en jättegod gryta. Om...   10-06-2008, 09:28
          Ingrid Zon3   OK, jag förstår mycket väl. Jag är inte så hemma...   10-06-2008, 10:00
          Discogiraffen   Matlagningsvin finns i vanliga mataffärer och funk...   03-07-2008, 08:55


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 00:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon