ryggfilé är detsamma som utskuren biff - du steker den hel i ugnen och severar med vad du vill (kokt potatis, gräddsås?) eller så skivar du den och steker i stekpannan (med pommes o bea?) eller på grillen till exvis potatissallad och en grönsallad.
oxfilén putsar du och steker (hel) så den får en hård yta i stekpannan, salta peppra, råstek tunnt skivad potatis, lägg stekt potatis, skivad oxfilé i en ugnsfast form, ös på med vitlökssmör, in i ugnen 15-20 min, 225 grader. jag brukar linda bacon runt sparris och lägga på också, några tomathalvor, syltlök, vad som.. ;-)
fransyskan skulle jag skära i tunnare skivor/bitar, steka på med salt och peppar, skiva 8-10 potatisar, en gul lök, varva kött och potatis och lök i en lergryta (som legat i blöt), lite salt här och var, några varv med peppar kvarnen, två nypor strösocker, 1 buljongtärning (eller den buljong du har fryst) 5 dl vatten, in i en kall ugn 200 grader i 1 1/2 timme. serveras med lingonsylt och kall mjölk.
häll av det stekta baconet på ett hushållspapper så slipper du allt fett.
Redigerat av herkules: 16-06-2008, 14:06
--------------------
likes anarki och faråthelvete ☺
|