Det här receptet hittade jag på nätet förra sommaren - jättegod potatissallad tycker jag!
Färskpotatissallad med ruccola
Ingredienser Portioner: 4
1 kg färskpotatis 1 rödlök 2 msk ljus vinäger 1 dl olivolja 1 tsk fransk senap 1 tsk salt 1 krm mald svartpeppar 8 soltorkade tomater 10 valnötskärnor 1 kruka ruccola parmesanost oregano
Gör så här 1. Koka potatisen. Skala och skär löken i små klyftor. 2. Skaka ihop vinäger, olja, senap och kryddor till en dressing. 3. Skär den varma potatisen i bitar och varva den med löken i en skål. Häll över dressingen. Blanda försiktigt. 4. Skär tomaterna i bitar. Dela valnötterna i halvor. Blanda ner detta och ruccolan med potatisen. 5. Hyvla över parmesanost och garnera med oregano.
Redigerat av Betty: 16-06-2008, 17:28
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|