röd lök, gul lök, scharlottenlök och silverlök, ruccola, rädisor, rödbetor, majs, gurka, morötter, tomater, potatis, kronärtskockor, brysselkål, olika varianter av squash, kålrabbi, jordgubbar och smultron, blåbär, björnbär, hallon, basilika av olika slag, mynta av olika slag, gräslök, oregano, salvia, chili och paprika. Ja, det täcker väl det mesta! Förutom fruktträden förstås.
Tror helt säkert att det var kålrabbi som dina grannar odlade. Knölen, som till stor del växer ovan jord, brukar variera i färg mellan ljust grönt och vitt och mitt uppepå sitter en grön tofs. Den finns också i en blå variant. Kålrabbi är jättegott, både färsk och tillagad. God att skiva tunt och äta med lite salt på. Men den kan vara lite krånglig att odla, kräver jämn tillgång på vatten, annars spricker den lätt. Min man är från Österrike och där att kålrabbi betydligt vanligare än i Sverige. Första åren han bodde här gick det inte att hitta den i någon affär.
Mvh Susanna
--------------------
Susanna (med fritidshus i zon 1)
|