Glutenfri Sockerkaka
2 ägg 1,5 dl strösocker vispas
tillsätt: 50 gr smält, svalnat smör
rör ner: 3 dl Glutenfri Mjölmix, Finax, (vitt/rött 1kg:s paket på glutenfria hyllan i affären) 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker
Samt slutligen: 1 dl kokande vatten
Grädda 175 grader ca 35-40 min.
Supergod sockerkaka som kan delas i tre och användas som tårtbotten. Blir fast, fin, hög och hållbar.
Jag brukar ströa formen med kokos, men vill du ha mycket kokossmak så byt ut 0,5 dl mix mot 1 dl kokos.
Fyll med 1) marsán eller vaniljkräm samt 2) skivade jordgubbar. Dra på ordentligt med grädde ovanpå och garnera med massor av jordgubbar!!!!
Åhhh, vad gott det blir!!! Älskas av alla, även av "icke glutenallergiker"!!!
Lycka till och Trevlig Midsommar! Sussie.
|