Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Midsommar-nattamat 30 pers, vatten över huvudet?
          Ingrid Zon3
          Inlägg 15-06-2008, 20:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Oj, nu har jag lovat att fixa "nattamat" för 20-30 pers på midsommar. Det kommer serveras jansons frestelse också, men en rätt till ska jag alltså stå för. Så här många har jag aldrig lagat mat till förut, så jag bävar lite och behöver lite tips.

          Jag tänkte steka kycklingben i ugn, långpanna. Kanske marinera dem innan. Till det serveras pastasallad och/eller (köpt) potatissallad.
          Dessvärre finns det säkert en massa allergiker av olika slag så man kanske inte ska blanda ihop så mycket olika ingredienser i salladen?
          Kunde också tänka mig att göra tapenade men det är ju godast på färskt bröd och det blir nog lite knepigt. Får väl bli en bunt baguetter från närmsta affär...

          Men alla idéer till mottages tacksamt. Det som ska tillagas måste jag göra kvällen innan hemma. På landet finns ugn men det kommer bara funka att värma maten där. Och det kan inte vara särskilt känslig mat för kylningen blir i källare, kylskåp kan jag inte räkna med.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ingrid Zon3
          Inlägg 22-06-2008, 19:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Nej, Tant G, ingen svalt och ingen blev matförgiftad! biggrin.gif Ambitionsnivån sänktes, men inte till korv med bröd, mest för att jag själv är skeptisk till korv.

          Jag köpte 7 kg frysta kycklingben (extrapris, 23 kr/kg!! yahoo.gif ) och en stadig flaska färdig grillolja med vitlök. Sen "marinerade" jag de halvtinade benen i grilloljan runt en halvtimme. Eftersom det var såna mängder så alternerade jag med 2 långpannor, ett "lager" kycklingben i taget i högt upp i ugn på 200 grader (eller var det 225, följde anvisning på påsen) i 20 minuter. Allteftersom det var klart så försökte jag kyla det så snabbt som möjligt och sen in i kylen. Jag minns inte exakt men jag tror att jag fyllde 5 eller 6 långpannor så det tog ett par timmar.

          Till kycklingen (som värmdes upp på grillen) serverade jag köpt potatissallad och en vanlig sallad bestående av ruccola, isbergssallat, gurka, gul och orange paprika, körsbärstomater och salladslök. Det skar jag till precis innan vi skulle äta och sen hade jag en vinaigrette bredvid (olivolja, vitvinsvinäger, senap, italiensk salladskrydda och vitlökpeppar).

          Trots att detta serverades efter att en del av gästerna åkt hem så blev det en strykande åtgång. Jag tror det fanns 3 ben kvar en halvtimme efter att den sista omgången kommit från grillen. Ingen kulinarisk topprestation, men det blev lysande recensioner i alla fall.

          Redigerat av Ingrid Zon3: 22-06-2008, 19:57


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon