Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Flädersaft, dags nu
          netaave
          Inlägg 25-06-2008, 22:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244






          FLÄDERBLOMSSAFT




          50 blomklasar
          2 lit. Vatten
          1,5 kg socker
          90 gr citronsyra
          2-3 citroner.

          Skölj blommorna och lägg i värmetåligt kärl.
          Skiva citronerna lägg i dom.
          Koka upp vattnet och lös upp sockret och citronsyra däri.
          Häll alltsammans hett över blommorna.
          Rör om.
          Lägg på en kökshanduk över kärlet och låt stå svalt i 5 dagar.
          Rör om varje dag.
          Sila och frys saften.
          Ta ett par matskedar saft i ett glas och fyll upp med vatten, du har en kall läskande dryck.
          Varför inte servera med färska jordgubbar i.










          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          mirjam
          Inlägg 27-06-2008, 16:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 100
          Medlem sedan:
          27-02-2008
          Medlem nr: 14 272



          man kan ju också ha i kanelstång och vaniljstång i ...mums. Det brukar inte bli nåt billigt. Provade en gång att lägga i jordgubbar och den tog mest överhand med smaken men får ju härlig färg. Men det är kul att variera och prova. Kommer inte ihåg vilken av citronsyran/vinsyran som var mindre bra för njurarna. Jag brukar ta både ock för att det ska bli lite nyttigare och inte smaka bara citron. Ha d gott med plockandet !

          Redigerat av mirjam: 27-06-2008, 16:09
           
          Citera
          Sne4
          Inlägg 30-06-2008, 11:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          16-04-2008
          Medlem nr: 15 352



          CITAT (mirjam @ 27-06-2008, 17:07) *
          Kommer inte ihåg vilken av citronsyran/vinsyran som var mindre bra för njurarna. Jag brukar ta både ock för att det ska bli lite nyttigare och inte smaka bara citron. Ha d gott med plockandet !

          Vinsyra är inte så nyttig i större mängder (mage, tarm och njurar). Dödsfall finns rapporterade vid intag av 12g.
          -Kommer ihåg att det även ingick i 'den lille kemisten', med lite varningar.

          Själv så fryser jag in saften upphälld i 2dl förpackningar(infryst i plastmugg, sedan lagd i plastpåse).
          Om man vill så kan man ju minska ner på konserveringsmedlen isf - en tillbringare saft brukar inte räcka länge smile.gif

          -För egen del så brukar det bli av hängslen och livrem när det gäller konserveringsmedel - en del häller man ju upp i lite finare flaskor för att ge bort och liknande, och det vill man ju inte att det ska börja mögla.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 11:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon