I Frankrike äter man Serphylle (reservation för stavning) och thyme (samma) som olika kryddor. Backtimjan och kryddtimjan alltså.
Citrontimjan är jättefin, liksom den lite storbladigare, ljusblanka backtimjan. Dom har stark, kryddig smak, fast inte riktigt som kryddtimjan, lite annorlunda, egen smak. Dom tål också vintern bäst, bättre än kryddtimjan. Den riktigt småbladiga backtimjan och gråtimjan smakar inte så mycket. Dom är mest vackra. Fryser ner en del vintrar, men sällan helt och hållet.
Goda kryddor är det i alla fall.
Jag håller på bygger upp mitt kryddland efter flytten. Hittills har jag 3 sorter oregano, vanlig, compactum och vitbrokig, 2 sorters kryddtimjan, vanlig och kompakt, och 2 backtimjan,småbladig och storbladig, citronmeliss och grönmynta. Och vitbrokig vitlök. Salvia, rosmarin och basilika bor i krukor.
--------------------
Hälsningar Eva
|