Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Päron, Hur använda?
          eden
          Inlägg 08-07-2008, 11:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 326
          Medlem sedan:
          12-05-2008
          Medlem nr: 15 992



          Vad kan man göra av Pergamotter. (päron) 000.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Platinum
          Inlägg 09-07-2008, 20:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Päronkompott är gott och farligt sockerrikt whistling.gif

          Fruktsallad är ju gott också.

          CITAT
          FRYSNING
          De flesta bär och frukter kan frysas med bra resultat.

          o Osockrade - passar fasta bär med skal.
          o Torrsockrade - en enkel metod där bär varvas med socker direkt i förpackningen. Beräkna 1-2 dl socker per liter bär, beroende på hur söta bären är. Skaka om för jämnare fördelning.
          o Styck- eller lösfrysta - lämpligt för vackra bär och bärklasar, t ex vinbär. Dessutom lätt att ta den mängd bär man önskar ur en frysförpackning. Bären/klasarna läggs glest på en bricka eller tallrik. Sätt in i frysen tills bären hårdnat. Lägg över dem i en frysburk. Strö ev över lite socker. Styckfrysta bär kan tinas direkt på en desserttallrik eller ett bakverk.
          o Styckfrysta klyftor av äpplen och päron - skala frukten och ta ur kärnhuset. Skär klyftor och sockra dem lätt innan de fryses in glest på t ex en bricka. Lägg över frukten i en frysburk eller -påse. Lätta att sedan använda till kräm, paj eller i bakverk.
          o Mosade - passar främst lösa och vattniga bär och frukt, t ex plommon. Mixa eller mosa och sockra efter smak. Går bra även helt osötat. Frys in i små frysförpackningar. Gott till fil, yoghurt, gröt, som bärsås mm.
          o I sockerlag - frukt bevaras bäst i sockerlag. Ljusa frukter som äpple, päron och plommon mörknar lätt. Tillsätt ½ tsk askorbinsyra per liter sockerlag. Beräkna 4-6 dl socker per liter vatten. Frukten kokas lätt i lagen, som därefter ev kokas ihop något innan den hälls avkyld över frukten. Även fasta bär, som t ex krusbär passar att frysas i sockerlag.

          Hållbarheten för frukt och bär är ca 12 månader vid lagring i -18°.

          Källa: fruktogront.se


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          eden
          Inlägg 09-07-2008, 20:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 326
          Medlem sedan:
          12-05-2008
          Medlem nr: 15 992



          CITAT (Platinum @ 09-07-2008, 21:23) *
          Päronkompott är gott och farligt sockerrikt whistling.gif

          Fruktsallad är ju gott också.


          Båda är mkt. "nyttiga" i min värld. rolleyes.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 06:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon