2 förslag: - Alldeles nyplockade, repa av dem från klasarna, mixa i matberedaren tillsammans med lite honung (efter smak). Frys i små förpackningar och ha på filen på morgonen. Smakar sommar i november, inte dumt!
- Vinbärspaj Pajdeg 3 dl vetemjöl 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 125 g smält smör
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop snabbt. Tryck ut i en form, helst med löstagbar botten. Ställ in i kylen i minst 30 minuter.
Fyllning 3 dl röda vinbär 2 dl crème fraiche (Gäller för en låg paj. För en paj med ca 5 cm högt skal bör du fördubbla mängden fyllning.)
Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet. Grädda i 225 grader i 15 minuter. Låt pajen stå kvar i ugnen, men sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter. Låt svalna. Pudra över lite florsocker precis före servering. Man kan dessutom garnera med några klasar röda vinbär.
--------------------
Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
|