Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Allt gott av körsbär, svarta, röda, sura, söta...
          Grå
          Inlägg 14-07-2008, 17:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Jag har alltid önskat mig en receptsamling gällande körsbär crazy.gif

          Själv har jag inget recept alls som jag kan dela med mig av, har inte haft tillgång till körsbär under mitt vuxna liv (tills nu), men här är hon som alltid köper körsbärssmak på sin Risifrutti...

          Vad gör ni med era körsbär?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          stella08
          Inlägg 14-07-2008, 20:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 114
          Medlem sedan:
          03-09-2006
          Medlem nr: 8 537



          Gud, vad jag är avundsjuk på alla som har tillgång till körsbär! Grymt avundsjuk! Jag, som kan göra så mycket gott av körsbär...

          Jag tycker att det är ganska onödigt med körsbärssaft. Börja med enkel kompott. Koka upp vatten, socker, släng i körsbären, koka tills bären blir mjuka. Strunt i klocka och decilitermått - gör allt på känn, det blir gott ändå (men snåla inte med socker och koka inte för länge). Låt stå och dra ett tag. Förtäras kallt. Sådan kompott kan man med fördel konservera hemma, men då ska man ta bort kärnorna.

          Sen finns det någonting som heter ”druckna körsbär” eller ”berusade körsbär”, eller hur man nu ska översätta det… (Alkohol är inte inblandat!) Ta riktigt mogna bär, punktera dem här och där och strö på med lite socker, som man gör med jordgubbar. Blanda inte. Täck med någonting, låt stå i rumstemperatur i några timmar. Det startas nämligen en sublim jäsningsprocess som gör att bären efter några timmar börjar avge saft och smaka helt gudomligt. Fråga inte mig: hur länge, hur mycket? Det beror på körsbären, det beror på vädret… Provsmaka då och då. Ha tålamod tills smaken kommer till sin rätta och din inre röst säger: NU! Kan ätas som det är eller i kombination med vaniljglass, vispgrädde, gröt, ostkaka – allt möjligt!

          Sylt är så himla gott! Det finns helt enkelt inget godare än riktigt körsbärssylt. Det finns säkert massor med goda recept. Jag brukar göra med hela körsbär som flyter i mörkröd tjockflytande saft… Den kokas i omgångar. Jag ger inget recept eftersom det är ganska invecklad historia.

          Jag har aldrig försökt frysa ner körsbär. Av den anledningen att jag helt enkelt inte har några körsbär ranting.gif Men varför inte? Man kan använda dem sen till bakverk eller nåt…

          Och så naturligtvis torka! Lite körsbär i fruktsoppa kokat på torkad frukt gör underverk. Man kan koka körsbärste på vintern…

          Och så hemmagjort körsbärslikör... Neej, jag dööör!

          Nu tänker jag inte skriva något mer. Inte heller kan jag delta i fortsätta diskussioner om detta ädla bär, eftersom jag måste packa. Imorgon ska jag påbörja min välförtjänta semester.

          Ha det bra och lycka till med era körsbär!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-06-2025, 01:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon