Likör är nästan det enklaste (fast kanske inte billigaste) man kan göra av bär. Fyll en glasburk med bär (gärna med mycket färg och smak), häll på okryddat brännvin (Brännvin Special brukar jag ta). Låt det stå, ett par månader typ... Det gör inget om man vänder lite på burken ibland. Bären är gråbeiga när det är klart. Då silar man av bären och sötar efter smak, med florsocker.
Sen finns det säkert massor med varianter. Men det här funkar med vildhallon (mmm!!!) så borde det funka med körsbär också. Testa gärna att låta kärnorna vara kvar, har för mig att det ger en liten mandelton.
Själv sparar jag på smultron i frysen för att göra en smultron-avec att öppna på jul. Finns det bättre sätt att fira att vintersolståndet är avklarat än att öppna en flaska som doftar sommar?
Redigerat av Ingrid Zon3: 15-07-2008, 05:39
--------------------
Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
|