Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Torkning av Basilika
          uno
          Inlägg 15-07-2008, 18:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          Hur gör ni när ni torkar Basilikablad? Jag har hängt upp knippen i uterummet, torkar inte. Jag har torkat bladen i svamptorken men det tar ju väldigt många timmar innan de flesta bladen är torra.
          M.a.o. är det vanligen svårt att torka just Basilika och är det vanligt att det tar betydligt längre tid att torka Basilika än andra krydväxtblad.


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eva i Västerås
          Inlägg 16-07-2008, 08:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          Kaviar och choklad, nääää...
          Menar du verkligen allvar?

          Pepparkakor och gorgonzola är en av mina favoriter som vintergodis, men kaviar och choklad?!


          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 16-07-2008, 09:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Eva i Västerås @ 16-07-2008, 08:20) *
          Kaviar och choklad, nääää...
          Menar du verkligen allvar?

          Pepparkakor och gorgonzola är en av mina favoriter som vintergodis, men kaviar och choklad?!


          Det finns många lyckade smakkombinationer som man knappast kan gissa sig till. Antingen får man bara prova, eller så kan man analysera smakkomponenterna kemiskt, och se vilka som liknar varandra. Numera finns det specifika smakscheman, som listar vilka som passar tillsammans:

          http://www.foodpairing.be/

          Många av de allra mest kända restaurangerna i världen (t ex The Fat Duck ) experimentera mycket med olika udda smakkombinationer, för att överraska sina kunder.

          http://blog.khymos.org/category/tgrwt/

          De gör t ex baconglass.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 05:40
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon