Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gammeldags sockerkaka?
          Monarda
          Inlägg 19-07-2008, 18:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Min farmor brukade baka sockerkaka som var riktigt 'tung' och saftig. Har provat många recept utan att få till den rätta knorren. Kanske någon här kan dela med sig av ett bra recept?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Lady Hamilton
          Inlägg 19-07-2008, 18:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          Något som många äldre damer här där jag bor gör är att de bakar sockerkakan som vanligt MEN de utelämnar det smälta smöret tills efter gräddningen Då delar de kakan vågrätt och häller över det smälta smöret på den nedre delen o sedan lägger över den övre delen



          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 20-07-2008, 08:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          CITAT (Lady Hamilton @ 19-07-2008, 19:09) *
          Något som många äldre damer här där jag bor gör är att de bakar sockerkakan som vanligt MEN de utelämnar det smälta smöret tills efter gräddningen Då delar de kakan vågrätt och häller över det smälta smöret på den nedre delen o sedan lägger över den övre delen



          Har för mig den typen av kaka kallas danakaka man gräddar en sockerkaka utan smör, delar den till 2 halvor. Man kokar smör, mjölk och vaniljsocker, sedan dränker man in de 2 sockerkakshalvorna med smör-mjölkblandningen och klistrar ihop kakan igen så den ser ut att vara hel igen och sedan får den stå i kylskåpet i några timmar innan man skär den, den brukar också vara saftig.

          Här är ett sånt recept (det lär nog finnas flera varianter)


          3 dl strösocker
          4 st ägg
          2 tsk bakpulver
          3 dl vetemjöl
          1 dl vatten, kokande

          Vaniljfyllning
          125 g smör
          1 dl mjölk
          4 msk vaniljsocker

          ev.Garnering
          1 msk florsocker

          Gör så här
          1. Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt.
          2. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
          3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.
          4. Ta kakan ur ugnen. Dela den till 2 halvor, fördela smörblandning över halvorna och klistra ihop kakan, låt den svalna.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 17:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon