Tack för era recept! Pimpims bakade jag igår och den blev riktigt bra.
Jag rotade i mina gömmor och hittade en kokbok från 1914 och då bakade man sockerkaka på detta vis:
20 äggulor röras med en visp åt en led i en halftimme hvarefter däri nedröras 213 gr florsiktadt socker och 106 gr. godt hvetemjöl. 10 af äggvitorna vispas därefter till skumm och blandas med den öfriga smeten, som genast slås i en smord form eller stora papperslådor och insättes i lagom ugnsvärme att gräddas.
Det ni! Och inget smör!
Man får sig ett gott skratt av att läsa dessa gamla recept som känns som ljusår från dagens matlagning.
Vad sägs om stekt gris:
Sedan grisen blifvit skållad, skrapad och tvättad, gnides den invändigt med salt och starkpeppar, ställes den på knäna i en långpanna med litet vatten under, emellanåt gnides med smör eller späckfläsk, att den ej må brännas. Den ätes varm med sin egen sås, eller ock kall med lingonsylt till.
Det var annat än dagens inplastade flintastekar, det.