Medlem
Antal inlägg: 1 602
Medlem sedan: 09-02-2003
Medlem nr: 707
Vi gör egen essens. Skulle kunna göra fler men det räcker med de två vi gör. Dels malört: Malörtsblom i en majonäsburk. "Full men inte packad". Slår på 37% klar alkohol. Ställer i ett fönster och väntar på sill. Vänder dagligen under två veckor. Filtrerar och blandar till angenäm styrka och smak. För min del 1 krm till 5 cl. Sill ochsurströmming. Dels Johannesört: Samma förfarande. Här går det åt två krm till 5 cl. Sill, surströmming, kräftor och kraftigt kött om man inte dricker vin till. En variant som jag inte provat själv mer än en gång är späda svartvinbärblad på våren. Fyll en flaska och slå på rent eller absolut om man gillar det. Sila ifrån efter 1 till 2 veckor. Aningen grön men de flesta "känner igen smaken" men har ingen aaning om vad det är.