Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sur plommonsort, Vad gör man med dem?
          asjoli
          Inlägg 12-09-2004, 15:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          20-04-2004
          Medlem nr: 3 345



          Jag har en gammal trädgård som har många uppvuxna fruktträd. Det här trädet ger röda plommonliknande frukter. De är mindre än de plommon som jag är van vid plus att de är rätt så sura.
          Kokade ett "pannkaksmos" men det är för surt för att använda. Jag vill inte ha i för mycket socker heller...

          Någon med recept eller idéer om vad jag skall göra med dessa frukter. Vill ta hand om det jag når att plocka, resten får fåglarna ta hand om.

          Tacksam för idéer!

          Mvh Åsa
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Mollis
          Inlägg 04-08-2008, 16:24
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Jag kan inte låta bli att komma dragandes med Plommon-chutney nu igen, den är riktigt god till all möjlig mat, ostbrickor mm.

          1 1/2 kg plommon (räkna plommonen så att du kan fiska upp alla kärnor)
          1 dl vatten
          saft av 2 pressade citroner
          1 kg (12 dl) strösocker
          4-5 msk salt
          1/2 kilo skalad och grovt hackad röd eller gul lök
          skalade hackade klyftor av en hel stor vitlök
          3 dl vinäger
          1/2 dl gula senapsfrön
          2 msk hel koriander (om man gillar koriander, jag brukar utesluta detta)
          1 tsk chilipulver
          1-2 tsk kajennpeppar

          Räkna frukten, skölj men skala inte. Lägg tillsammans med 1 dl vatten i tjockbottnad kastrull.
          Koka under lock i 30 min. Ta upp alla kärnor med hålslev. Häll i alla övriga ingredienser utom
          cayennpeppar. Koka sakta o försiktigt utan lock i 55-75 min. Smaka av med cayennepeppar.
          Häll upp på burkar och förvara svalt.

          Passar bra till allt möjligt, t ex grillat, stekar och till ostbrickan (jättegott med Brieost)!

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-10-2025, 14:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon