Hej ett bra recept, ville bara tipsa om att lägga i skivor av citron i saften, när du serverar den och gärna isbitar.
CITAT (elleave @ 30-07-2008, 22:08)

Ca 1 liter
2 liter röda vinbär
5 dl vatten
5 dl socker/liter avrunnen saft
Rensa och skölj bären, stjälkar och skaft kan sitta kvar.
Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i bären, koka upp och låt dem koka under lock
ca 10 min tills de ger ifrån sig sin saft. Man kan trycka bären mot kanten så de krossas.
Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna 20-30 min.
Rengör kastrullen.
Mät upp den avrunna saften och häll den i kastrullen. Mät upp rätt sockermängd.'Koka upp saften och häll i sockret lite i taget under omrörning.
Koka upp saften igen.
Ta kastrullen från värmen och skumma noggrant.
Häll upp saften på rena, varma flaskor ända upp till kanten och sätt på kork.
I mitt recept står det så här:
"Prova att blanda saften med ett friskt vitt vin med hög syra, gärna en Bourgogne Aligoté"