Medlem
Antal inlägg: 154
Medlem sedan: 30-10-2002
Medlem nr: 6
Halvera och kärna ur plommonen och packa dem i en glasburk med tätt skruvlock. Krossa tio-femton av kärnorna ( vik en dem i rent tyg och slå med hammare mot en kraftig skärbräda eller huggkubbe) och lägg skärvorna i glasburken. Häll på enkel konjak så det täcker och låt detta stå i rumsvärme en månad. Sila av (plommonen kan ätas med glass eller vispad grädde eller använd dem i en god mjuk kaka, särskilt uppskattad av nykterister). Häll likören i en ren flaska. Efter ett par månader häller du över likören i en vacker flaska och provsmakar. Var försiktig när du häller så att inte den värsta bottensatsen följer med. Blir bättre ju längre den står. Jag har en från -96, den smakar gudomligt, len och fruktig, inte så söt. Perfekt till en eftermiddagspaus i sensommarträdgården!
Medlem
Antal inlägg: 1
Medlem sedan: 15-08-2008
Medlem nr: 18 309
Ser redan fram emot resultatet. Jag fick inte göra plommonmarmelad pga platsbrist i kylen, men barskåpet hade visst lite plats kvar Finns det fortfarande nått kvar av årgång -96?