CITAT (Tokfia7 @ 18-08-2008, 12:20)

Smakade bärhäggmisplarna också illa, eller var det de andra häggmisplarna?
Jag hade läst nånstans om att indianerna åt bären istället för blåbär och att man brukade göra sylt på dem i USA?? Försökte hitta bilder på den på nätet, men hittade inte några bra. Med pinniga, har de lite smågrenar då och bara några stora spröt? Jag hade tänkt mig busken som en buske (inte träd) och plantera något annat bredvid och lite framför som var lite lägre.
Nja, jag har inte precis gjort någon ingående studie av smaken på på olika häggmispelbär, men än har jag inte stött på några jag tycker om. Jag har bärhäggmispel (ingen särskilt sort) på tomten men jag tycker inte dom bären är särskilt goda heller. Bättre än de andra arterna kanske, men goda...nää. Fast precis som Jan säger så finns det säkert namnsorter som är mycket bättre eftersom man använder bären så pass mycket i Amerika.
Pinnig var kanske inte rätt ordval...men jag menar att bärhäggmispeln har många, upprätta, rätt klena grenar/stammar nerifrån marken. D v s en buske som är ganska tät och smalväxande och kan bli några meter hög.
CITAT
Hej!
Du kan köpa på www.agroforestry.co.uk. En ganska dyr plantskola men med kul sortiment. Enligt rekommendationer jag fått så ska man köpa Martin till färskkonsumtion och Northline, som är lite syrligare, till sylt och liknande.
MVH
Jan Lindgren
Den där 'Martin' verkar spännande (är inte mycket för att göra sylt). Man kanske skulle testa!